Όλες ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι τα αφυδατωμένα χείλη που ξεφλουδίζουν είναι αρκετά για να χαλάσουν την εμφάνισή μας. Κι ενώ κάθε γυναίκα θέλει να έχει απαλά και ζουμερά χείλη, κάποιες από εμάς έχουμε εκ φύσεως ξηρά και αφυδατωμένα, τα οποία χρειάζονται έξτρα περιποίηση.

Πώς θα αποκτήσουμε απαλά χείλη

Απολέπιση

 

Η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, να απαλλαγούμε από το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα και να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Για να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό χειλιών,θα χρειαστούμε μόνο 3 υλικά: καστανή ζάχαρη, μέλι και ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ακομή λάδι και μεταφέρουμε το φυσικό scrub μας σε ένα καθαρό βαζάκι. Για να το χρησιμοποιήσουμε, εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα και τρίβουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις.

Ενυδάτωση

 

 

Πέρα από το κρύο που τείνει αφυδατώνει τα χείλη, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένα χείλη. Ακόμη κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με κάποιο καθαριστικό ή τζελ για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, προκαλούμε ξηρότητα στα χείλη μας.

Η λύση σε αυτό το beauty πρόβλημα είναι απλή: απλώνουμε μερικές στρώσεις από το lip balm μας προτού πλύνουμε το πρόσωπό μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα αδιάβροχο στρώμα προστασίας.

Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας lip balm χρησιμοποιώντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας και 1 κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη. Λιώνουμε το λάδι καρύδας και τη βαζελίνη σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το lip balm μας είναι έτοιμο και φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που νιώθουμε τα χείλη μας να μας «τραβάνε».