Ενώ η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια μαγική περίοδος για πολλούς λόγους, η στιγμή που θα νιώσετε το μωρό σας να κινείται στην κοιλιά σας είναι σίγουρα ισοδυναμεί σίγουρα έναν από τους πιο σημαντικούς. Είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε διαβεβαίωση ότι η εγκυμοσύνη προχωρά χωρίς επιπλοκές.

Πότε θα παρατηρήσετε ότι κινείται το μωρό

Οι γυναίκες θα αρχίσουν να παρατηρούν τις πρώτες κλωτσιές, γνωστές και ως επιτάχυνση, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάπου μεταξύ 18 και 22 εβδομάδων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μερικές γυναίκες που ήταν έγκυες στο παρελθόν μπορεί να τις παρατηρήσουν ήδη στις 14 εβδομάδες και εκείνες που είναι έγκυες για πρώτη φορά μπορεί να μην τις αισθανθούν μέχρι τις 26 εβδομάδες κύησης.

Οπουδήποτε σε αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι απολύτως φυσιολογικό αναπτυξιακά. Ως εκ τούτου, εάν οι μέλλουσες μανούλες δεν αισθανθούν τις πρώτες κλωτσιές του μωρού μέχρι την αρχή του τρίτου τριμήνου, δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μερικές φορές το γεγονός ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με την αίσθηση που προκαλούν οι κινήσεις του ή επειδή δεν γνωρίζετε την θέση του μωρού, μπορεί να αργήσετε να καταλάβετε ότι το μικρό σας πράγματι κουνιέται.

Πόσες φορές πρέπει να κινείται σε δύο ώρες;

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες έγκυες γυναίκες θα αισθάνονται τα μικρά τους να κινούνται συχνά ή λιγότερο.

Ενώ είναι καθησυχαστικό να αισθάνεστε τα μωρά να κινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια ώρα της ημέρας, κάθε μέρα, για να μετρήσετε τον αριθμό των φορών που ένα μωρό κλωτσάει ή κινείται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μαγικός αριθμός είναι περίπου οι δέκα σκόπιμες κινήσεις σε ένα διάστημα δύο ωρών.

Επιλέγοντας την ίδια ώρα καθημερινά για να μετρήσουν τις κινήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, οι μητέρες θα μπορούν να δουν εάν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στην κίνηση.