Όταν οι γυναίκες ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες, η ζωή τους αλλάζει αμέσως. Δεν είναι πλέον το σώμα τους μόνο δικό τους, αλλά πρέπει να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές για να εξασφαλίσουν την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των μωρών τους.

Ως εκ τούτου, όσο και αν θέλετε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στην ανακούφιση ενοχλητικών συμπτωμάτων, όπως η πρωινή ναυτία είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε και να κάνετε μερικά ακόμα πράγματα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.

Τι περιλαμβάνει η λίστα του πρώτου τριμήνου

Ξεκινήστε με τα ιατρικά ραντεβού

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες είναι να πάνε στα προγεννητικά τους ραντεβού. Αυτό όχι μόνο θα επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη σας αλλά θα πάρετε από τον γιατρό σας και χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά για:

Πιθανή ημερομηνία τοκετού.
Πόσο θα πρέπει να αυξηθεί το βάρος σας.
Έλεγχος για λοιμώξεις.
Εκτέλεση προγεννητικών εξετάσεων.
Εκτέλεση υπερηχογραφήματος.

Η πραγματοποίηση των προγεννητικών ραντεβού θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα μωρά και οι μέλλουσες μητέρες είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Βάζουμε την γυμναστική στο πρόγραμμα

Για τις γυναίκες που έκαναν γυμναστική πριν να μείνουν έγκυες, οι ειδικοί προτείνουν να την συνεχίσετε και όσες δεν έκαναν να την ξεκινήσουν.

Αυτό διότι τα οφέλη της άσκησης κατά το πρώτο τρίμηνο περιλαμβάνουν:

Καλύτερος ύπνος
Βελτιωμένη διάθεση
Λιγότερο άγχος
Διατήρηση του βάρους σε ένα υγιές εύρος
Μειωμένος κίνδυνος για καισαρική τομή
Μειωμένος κίνδυνος για διαβήτη τύπου ΙΙ
Μειωμένος κίνδυνος πρόωρου τοκετού

Στοχεύουμε σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή

Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια καλά ισορροπημένη διατροφή εάν η ναυτία είναι πρόβλημα. Αλλά εάν μπορείτε να το κάνετε, θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη της υγιεινής διατροφής κατά το πρώτο τρίμηνο περιλαμβάνουν:

Εξασφαλίζετε ότι τόσο εσείς όσο και το μωρό σας παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
Συμβάλλετε σε μια υγιή αύξηση βάρους.
Αυξάνετε υγιεινά την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη κατά 300 θερμίδες.

Η υγιεινή διατροφή από νωρίς, διευκολύνει την υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάτι από το οποίο επωφελούνται και τα μωρά και οι μητέρες.