Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές στο σώμα μας είναι αναπόφευκτες και κάποιες φορές ίσως μας κάνουν να αισθανόμαστε περίεργα. Είναι σημαντικό λοιπόν, τα ρούχα που επιλέγουμε να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και να μας κάνουν να αγαπάμε το σώμα μας, όπως ακριβώς είναι.

 

 

Διαβάστε επίσης: Ροφήματα: Ποια να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

 

Τι να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε ρούχα εγκυμοσύνης

Τα ρούχα εγκυμοσύνης πρέπει να πληρούν τρεις βασικές προϋποθέσεις: Άνεση, «φρεσκάδα» και κομψότητα. Για να πετύχετε τα στοιχεία αυτά:

Ελέγξτε καταρχάς την ντουλάπα σας

Κάντε μια «έρευνα» στη ντουλάπα σας και δείτε ποια ρούχα από αυτά που ήδη έχετε θα μπορούσατε να φορέσετε σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, αν έχετε φορέματα, φαρδιά πουλόβερ ή σακάκια, κρατήστε τα για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Στόχος είναι να διατηρήσετε το στυλ και να αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης μόνο αν τα χρειάζεστε πραγματικά.

Αναζητήστε μια οπτική ισορροπία

Δοκιμάστε να βάζετε ρούχα που δείχνουν το σώμα σας ισορροπημένο. Για παράδειγμα, αν έχετε μεγάλη κοιλιά, μπορείτε να φορέσετε κολάν για να φαίνονται τα πόδια σας λεπτά. Αν δεν έχετε πάρει πολλά κιλά, η επιλογή μεγάλων μεγεθών, θα σας προσθέσει όγκο.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δώστε προτεραιότητα στα φορέματα

Τα φορέματα είναι οι «βασίλισσες» της άνεσης. Μπορείτε να επιλέξετε φορέματα σε διαφορετικά στυλ και μήκη, αν και αυτά που προτείνονται είναι τα κοντά ή τα μίντι. Επιπλέον, δε θα πάνε χαμένα μιας και τα φορέματα μπορείτε να συνεχίσετε να τα φοράτε και μετά τον τοκετό.

Αγοράστε ρούχα αλλά όχι… εγκυμοσύνης

Σε μια περίοδο που η υπεύθυνη κατανάλωση είναι βασικός στόχος, είναι σημαντικό οι αγορές σας να προσανατολίζονται σε ρούχα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά μετά τους 9 μήνες της κύησης. Αυτά μπορούν να είναι όπως είπαμε φορέματα, κολάν και καλσόν, πουλόβερ, χαλαρά T-shirts.

Επιλέξτε τα σωστά εσώρουχα

Προτιμήστε ελαστικά βαμβακερά εσώρουχα καθώς είναι απαλά, δροσερά και υποαλλεργικά. Επιπλέον, προσαρμόζονται τέλεια στις αλλαγές του σώματος.

Είναι καλό επίσης να επιλέγετε καλά, μαλακά σουτιέν εγκυμοσύνης που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη του στήθους σας και θα είναι χρήσιμα και κατά την περίοδο του θηλασμού.

Τέλος, επιλέξτε ψηλόμεσα με απαλή ελαστική ταινία. Τα εσώρουχα στυλ φορμάκια θα σας φανούν χρήσιμα καθώς βοηθούν στη στήριξη της κοιλιάς και στη μείωση της πίεσης στη σπονδυλική σας στήλη.

Αγοράστε το συνηθισμένο σας μέγεθος

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε μεγαλύτερα μεγέθη όταν επιλέγετε ρούχα εγκυμοσύνης. Μπορείτε να επιλέξετε το κανονικό σας μέγεθος και ίσως να δώσετε μεγαλύτερη βάση στα υφάσματα, όπως, όπως είπαμε και προηγουμένως, το ελαστικό βαμβάκι.