Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να μη φαίνεται σαν χώρος για να κάνετε μια «δήλωση» με τη διακόσμηση. Αλλά το υπνοδωμάτιό τους μπορεί να γίνει ταυτόχρονα λειτουργικό και όμορφο.

Από τα έπιπλα μέχρι τα έργα τέχνης και τα βιβλία στα ράφια, κάθε στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο είναι μια ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί και να πείτε μια ιστορία.

Ενώ τα βασικά στοιχεία ενός παιδικού δωματίου είναι καθολικά, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και η ατομικότητά του θα επηρεάσει το σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Brain power στο γραφείο: Έτσι θα ενισχύσετε τη μνήμη και την ευεξία του παιδιού

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά χρειάζονται ένα μέρος για να εργάζονται και να παίζουν σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά χρειάζονται επίσης κάτι ιδιαίτερο που να ανταποκρίνεται σε αυτά.

Αξιοποιήστε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας

Υιοθετήστε μια προσαρμοσμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό του δωματίου τους με γνώμονα την προσωπικότητά τους. Προτιμήστε υφάσματα εσωτερικού-υπαίθριου χώρου που είναι ιδανικά για παιδικά δωμάτια. Έχουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση και επιπλέον είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκολα στο τρίψιμο, τη λεύκανση και τον καθαρισμό.

Τοποθετήστε τους πίνακες και τις ζωγραφιές των παιδιών σε όμορφες κορνίζες για να δείξουμε στους γονείς ότι εκτιμούν αυτό που κάνουν δημιουργικά. Είναι γρήγορο, εύκολο και ανεκτίμητο. Είναι πάντα σημαντικό να αξιοποιούμε τα ενδιαφέροντα και τις προσωπικότητες των παιδιών. Έτσι φέρνουμε μια αίσθηση παιχνιδιού και περιπέτειας στο δωμάτιο.

Δημιουργήστε ένα χώρο παιχνιδιού ή αναψυχής μέσα στο δωμάτιο

Για τα μικρότερα παιδιά, ο χώρος παιχνιδιού (χώρος στο δάπεδο) είναι απαραίτητος. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η δημιουργία χώρου για εργασίες στο σπίτι με ένα γραφείο είναι σημαντική. Τα κομοδίνα είναι σημαντικά για όλες τις ηλικίες για σκοπούς αποθήκευσης.

Μια κουνιστή πολυθρόνα είναι ωραία προσθήκη για το δωμάτιο ενός μικρότερου παιδιού, ώστε οι γονείς να μπορούν να τη χρησιμοποιούν για να το ηρεμούν και να το κοιμίζουν. Επιλέξτε ένα στυλ που να ταιριάζει με την αισθητική του υπόλοιπου σπιτιού.

Αν το παιδί μεγαλώσει η πολυθρόνα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα βρει το δρόμο της σε έναν άλλο χώρο μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, οπότε αυτή είναι μια βιώσιμη επιλογή για πολλές αναπτυσσόμενες οικογένειες.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, προτιμήστε πουφ, άνετα καθίσματα και καναπέδες για να διαμορφώσετε χώρους παρέας για αυτά και τους φίλους τους. Τα παιδικά δωμάτια είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να διασκεδάσετε με τολμηρά μοτίβα ή γενικά με φωτεινά χρώματα που μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλού στο σπίτι.

Τα διακοσμητικά και τα βιβλία έχουν σημασία

Οι δίσκοι είναι εξαιρετικοί στα γραφεία και τις συρταριέρες για να οργανώνουν την ακαταστασία. Ένα μαλακό ριχτάρι μπορεί να κάνει μια μεγάλη αναπαυτική πολυθρόνα ακόμα πιο άνετη. Τα βιβλία είναι το καλύτερο αξεσουάρ από όλα.

Γεμίστε τα ράφια του παιδιού σας με αυτά. Όταν περιτριγυρίζονται από βιβλία, μπορεί να νιώθουν έμπνευση και αυτό ενθαρρύνει το διάβασμα. Προτιμήστε διακοσμητικά και τέχνη που είναι διασκεδαστικά αλλά εκλεπτυσμένα και μπορούν να μεγαλώσουν μαζί με το παιδί.