Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Όσο όμορφη κι αν είναι αυτή η περίοδος, μερικές φορές μπορεί να μην αισθάνεστε έτσι.

Αν αυτή είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη, το σώμα σας που αλλάζει μπορεί να σας φαίνεται ξένο. Πριν το καταλάβετε, θα κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα νεογέννητο μωρό και η εγκυμοσύνη σας θα σας φαίνεται σαν μια μακρινή ανάμνηση.

Σε αυτό το σημείο έρχονται οι φωτογραφίες της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στα μαλλιά και πώς θα τα περιποιηθείτε κατάλληλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι πολύ σημαντικό να καταγράψετε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σας για να το απολαύσετε αργότερα με την οικογένειά σας. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις φωτογραφίες τους, ειδικά μέσα στην κοιλιά σας.

Δείτε ποια είναι ιδανική στιγμή για να τις βγάλετε και πώς να προετοιμαστείτε γι’ αυτές:

Πότε να κάνετε φωτογράφιση εγκυμοσύνης

Συνήθως οι φωτογράφοι συνιστούν να βγάλετε τις φωτογραφίες μητρότητας γύρω στις 30-34 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της εγκυμοσύνης, αισθάνεστε άνετα και δείχνετε στα καλύτερά σας. Η κοιλίτσα σας φαίνεται και μπορείτε ακόμα να κινείστε χωρίς πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες ίδιες και αυτό που λειτουργεί για μια έγκυο μαμά μπορεί να μη λειτουργήσει για κάποια άλλη. Η κάθε κατάσταση είναι μοναδική.

Για παράδειγμα, οι έγκυες με δίδυμα ή τρίδυμα δείχνουν την κοιλιά τους και αρχίζουν να αισθάνονται άβολα νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, οι φωτογράφοι προτείνουν να βγάζετε τις φωτογραφίες σας γύρω στις 26-32 εβδομάδες.

Οι εγκυμοσύνες υψηλότερου κινδύνου απαιτούν μεγάλη ευελιξία. Πριν κλείσετε μια συνεδρία με φωτογράφο, επικοινωνήστε πρώτα με το γιατρό σας και ακολουθήστε τυχόν ιατρικές συμβουλές που θα σας δώσει. Αν έχετε περιορισμούς, γνωστοποιείστε τους στον φωτογράφο σας.

Τι να φορέσετε

Μπορείτε να φέρετε μια ποικιλία ρούχων στη φωτογράφιση και να συζητήσετε για το με τι να ξεκινήσετε και άλλα πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν με το φωτογράφο. Διαφοροποιείστε την εμφάνιση και την ατμόσφαιρα της φωτογράφισής εναλλάσσοντας casual με πιο όμορφα κομμάτια.

Αν ο σύντροός σας συμμετέχει στη φωτογράφιση, βεβαιωθείτε ότι φοράει κάτι εξίσου casual ή ωραίο με εσάς.

Μερικές κολακευτικές εμφανίσεις που λειτουργούν καλά μπροστά στην κάμερα περιλαμβάνουν:

  • Φορέματα bodycon που αναδεικνύουν την κοιλίτσα σας
  • Ριχτά φορέματα midi ή maxi
  • Κανονικό τζιν (ανοιχτό, χωρίς πάνελ για την κοιλιά) και λευκό πουκάμισο με κουμπιά
  • Δαντελένια φορέματα
  • Μπεζ εσώρουχα

Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε τα νύχια, τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας. Τώρα είναι η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Θέλετε αισθάνεστε ωραία στο σώμα σας και να απογειώσετε την εμφάνισή σας.

Ο σκοπός είναι να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τη φωτογράφιση όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρόνια αργότερα, όταν θα κοιτάτε πίσω αυτές τις φωτογραφίες, θα είστε τόσο χαρούμενη που αποφασίσατε να αποτυπώσετε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σας.