Αγόρι ή κορίτσι; Η ανακοίνωση του φύλου του μωρού μπορεί να γίνει μια πολύ καλή αφορμή για να έρθετε κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να μοιραστείτε ένα γεύμα και πολλά χαμόγελα και αγκαλιές. Στην πραγματικότητα, δεν έχει να κάνει φυσικά με το τι φύλο είναι το μωράκι, αλλά με την ενδυνάμωση των δεσμών με τους κοντινούς μας ανθρώπους και την αξία του να βιώνουμε μαζί τους τη χαρά μας.

Σε αυτήν την τρυφερή «μάζωξη» λοιπόν, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να κάνετε ό,τι πραγματικά σας ευχαριστεί ώστε να απολαύσετε στο έπακρο τη στιγμή.

 

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Δραστηριότητες για να απολαύσετε την κάθε στιγμή του καλοκαιριού

 

 

Πρωτότυπες ιδέες για να ανακοινώσετε το φύλο του μωρού σας

 

«Ο μυστηριώδης φάκελος»

Όταν οι καλεσμένοι φτάσουν στη γιορτή, θα λάβουν έναν φάκελο. Ένας από αυτούς θα περιέχει το… μυστικό. Ταυτοχρόνως κάποια στιγμή όλοι θα ανοίξουν τους φακέλους τους και εκείνο το άτομο που θα έχει τον τυχερό φάκελο, θα έχει και ένα «δικαίωμα», όπως για παράδειγμα να επιλέξει το όνομα του μωρού μεταξύ των επιλογών που μπορεί να έχουν κατά νου οι γονείς.

 

Δημιουργία βίντεο

Από την 20η εβδομάδα, θα είστε έτοιμη για το μορφολογικό υπερηχογράφημα που θα αποκαλύψει με βεβαιότητα το φύλο του μωρού σας. Με την άδεια του γιατρού, μπορείτε να καταγράψετε σε βίντεο τις εικόνες του υπερηχογραφήματος ενώ εκείνος μιλά και αποκαλύπτει το φύλο.

Έτσι, θα οργανώσετε μια πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική προβολή.

 

Φωτογράφιση

Η φωτογράφιση στην εγκυμοσύνη είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής τάση. Μπορείτε να αποκαλύψετε το φύλο του μωρού μέσω φωτογραφιών:

  • Φορέστε ένα λευκό μπλουζάκι και τραβήξτε μια φωτογραφία στην οποία τα χέρια του συντρόφου σας θα ακουμπούν την κοιλίτσα σας (τα χέρια του θα είναι βαμμένα με μπλε ή ροζ χρώμα ανάλογα με το αν περιμένετε αγοράκι ή κοριτσάκι).
  • Στη συνέχεια τραβήξτε μια δεύτερη στην οποία ο σύντροφός σας θα έχει αφαιρέσει τα χέρια του και το χρώμα θα φαίνεται πια στο μπλουζάκι σας.
  • Μπορείτε επίσης να τραβήξετε βίντεο από τα… παρασκήνια της φωτογράφισης και να το μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

 

Μπαλόνια με κομφετί

Αγοράστε μπαλόνια διαφορετικών χρωμάτων για κάθε καλεσμένο σας. Πριν τα φουσκώσετε, γεμίστε τα με ροζ κομφετί ή χαρτάκια αν περιμένετε κοριτσάκι και αντίστοιχα μπλε αν περιμένετε αγοράκι.

Βεβαίως όπως και στην προηγούμενη ιδέα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε και σας αρέσει, ξεφεύγοντας από τα συνήθη στερεότυπα.

 

*Ό,τι κι αν κάνετε τελικά, ακόμα και μια απλή ανακοίνωση, η αναμονή για τον ερχομό του μωρού είναι μια μοναδική περίοδος που αξίζει πραγματικά να τη μοιράζεστε με εκείνους που αγαπάτε.