Η περίοδος πριν και μετά τον τοκετό έχει εκτός από χαρές, δυσκολίες και προκλήσεις. Η μουσική μπορεί να βοηθήσει συναισθηματικά κάθε μητέρα και να την προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να απολαύσει πλήρως τον ερχομό του παιδιού της και το νέο της απαιτητικό ρόλο. Άλλωστε, αξίζει να βιώνουμε αυτήν την περίοδο απαλλαγμένες από αγωνίες, άγχη, σύγχυση ή αισθήματα μοναξιάς.

Η θεραπευτική δύναμη της μουσικής μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πιο δυνατές και πιο έτοιμες να καλύψουμε τις ανάγκες του μωρού μας μα και τις δικές μας.

 

Διαβάστε επίσης: Μωρό: Οι πιο κοινές αιτίες που το κάνουν να κλαίει

 

Μουσική για βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας

Ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική και κάνοντας παράλληλα ασκήσεις χαλάρωσης όπως βαθιές εισπνοές ή αφήνοντας το σώμα σας να κινηθεί απαλά και ρυθμικά στο ρυθμό ενός τραγουδιού μπορεί να διώξει τις αρνητικές σκέψεις μακριά και έτσι να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε κοινούς φόβους της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον:

Ενισχύεται η σύνδεσή σας με το μωράκι σας

Περίπου μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, το έμβρυο μπορεί ήδη να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει τη μουσική. Στη συνέχεια, όταν ο ήχος του γίνει οικείος, το μωρό αρχίζει και αντιδρά με ελαφριές κινήσεις.

Αυτό βοηθά τη μαμά να συνειδητοποιήσει από νωρίς την παρουσία του παιδιού της και να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με εκείνο πριν καν γεννηθεί.

Η διάθεσή σας ανεβαίνει

Η μουσική συμβάλλει στην απελευθέρωση ενδορφινών και ντοπαμίνης, ουσίες που μειώνουν το άγχος και μας κάνουν πιο ευτυχείς. Έτσι, αμέσως νιώθουμε πιο χαλαροί και πιο χαρούμενοι.

Το έμβρυο μπορεί να αντιληφθεί αυτά τα θετικά συναισθήματα που βιώνει η μαμά του και αντίστοιχα τα νιώθει και εκείνο.

Το ανοσοποιητικό σας ενισχύεται

Η μουσική σύμφωνα με τους ειδικούς σχετίζεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σαν αποτέλεσμα, βοηθά στο να έχουμε μια πιο υγιή εγκυμοσύνη.

Τοκετός: μια μαγική στιγμή για μητέρα και παιδί

Ο τοκετός είναι συχνά μια αγχωτική εμπειρία. Βάζοντας τη μουσική στην όλη διαδικασία είναι πιο πιθανό να χαλαρώσετε και εσείς μα και το μωρό σας. Από τη μία εσείς θα έχετε λιγότερο άγχος και από την άλλη το μωράκι σας θα νιώσει οικεία και ευχάριστα μόλις ανοίξει τα μάτια του στον κόσμο.