Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 φλιτζάνια ρύζι
  • Λίγα μανιτάρια
  • Σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, αλάτι

Πώς το φτιάχνουμε

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες με ένα υγρό πανί και τις κόβουμε κατά μήκος.
  • Βγάζουμε τον πολτό από μέσα με ένα μαχαίρι και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι. Το αφήνουμε να γίνει για περίπου 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τον πολτό της μελιτζάνας μαζί με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους (είναι σημαντικό να ανακατεύουμε για να μην καούν).
  • Προσθέτουμε το ρύζι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας αλατοπιπερώνοντας.
  • Μετά από μερικά λεπτά τηγανίσματος, γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και ψήνουμε στους 200 βαθμούς  με αέρα για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.