Όταν ο στόχος σας είναι να αδυνατίσετε, πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας, εξασφαλίζοντας έτσι θερμιδικό έλλειμμα. Η γυμναστική είναι πολύτιμος σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, αφού σας βοηθάει να μεγιστοποιήσετε την καύση των θερμίδων σας. Κι ενώ όλα τα είδη γυμναστικής τονώνουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν την καύση θερμίδων, υπάρχει μία συγκεκριμένη μορφή άσκησης που αποδεδειγμένα μεγιστοποιεί τις καύσεις.

Τι είναι η HIIT;

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, γνωστή με τη συντομογραφία «HIIT» (High Intensity Interval Training), βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες προπονήσεις για καύση λίπους, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σώμα σας, εξασφαλίζοντας μεγάλη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μετά.

Λόγω του υψηλότερου μέσου επιπέδου έντασης, οι θερμίδες που καίτε ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της HIIT είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ η ταχύτητα του μεταβολισμού σας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο και έτσι συνεχίζετε να καίτε πολλές θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνησή σας. Πρόκειται για το λεγόμενο after burn effect ή – στα ελληνικά- τις «μετακαύσεις».

Για να γυμνάσετε λοιπόν όλο το σώμα σας και να ενισχύσετε το αδυνάτισμά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω πρόγραμμα ΗΙΙΤ, το οποίο είναι κατάλληλο και για αρχάριους, ενώ δεν απαιτεί εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε μία νέα μορφή σωματικής άσκησης, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αν νιώσετε αδιαθεσία ή πόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σταματήστε τη αμέσως.

Δείτε το πρόγραμμα HIIT που θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες :