Στην προσπάθειά τους να περνά τις ώρες του μαθαίνοντας αλλά και διασκεδάζοντας, οι περισσότεροι γονείς σπεύδουν να αγοράσουν στο μωρό τους τα νεότερα παιχνίδια για να εξασκήσει ταυτόχρονα τις κινητικές και γνωστικές του δεξιότητες. Ωστόσο, πολλοί διαπιστώνουν μόλις του το δώσουν ότι είναι η συσκευασία που τείνει να ιντριγκάρει τα μωρά περισσότερο, μερικές φορές, και από το ίδιο το παιχνίδι. . Και αν δεν είναι η συσκευασία, τα μωρά χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους για το φανταχτερό παιχνίδι για ένα οικιακό αντικείμενο που τους τραβάει το μάτι. Ως εκ τούτου, οι γονείς μπορούν να δοκιμάσουν να δώσουν στα μωρά αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι που θα τα διασκεδάζουν για ώρες.

Τα πιο απλά αντικείμενα που διασκεδάζουν τα μωρά

Μερικά από τα αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι και δεν φαντάζεστε ότι θα λατρέψουν τα μωρά, περιλαμβάνουν:

Μεζούρες κουτάλια

Κάποτε τις χρησιμοποιούσατε στο ψήσιμο, μόλις όμως έρθει το μωρό στην ζωή σας οι μεζούρες σας θα αποκτήσουν νέο νόημα (κυρίως για εκείνο). Για εσάς είναι μεζούρες αλλά για εκείνο θα γίνει το νέο του παιχνίδι, που θα μπορεί να περιεργαστεί και αναλόγως του μεγέθους κάθε κουταλιού θα μπορεί να τα βάζει το ένα μέσα στο άλλο.

Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, η συγκεκριμένη δεξιότητα επιτρέπει στα μωρά «να σταθεροποιούν τον πυρήνα τους» ενώ εργάζονται στις ακαθόριστες ακόμα κινητικές τους δεξιότητες».

Πλαστικά κύπελλα

Τα πλαστικά κύπελλα μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον, αλλά μπορείτε να κρατήσετε κάποια και να τα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές πριν τα βάλετε για ανακύκλωση. Δοκιμάστε να τα δώσετε στο μωρό και δείτε το να παίζει στοιβάζοντάς τα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα.

Εάν έχουν εξελίξει την ικανότητά τους να στοιβάζουν, το να τους δίνετε αντικείμενα για να σηκώσουν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους ως «λαβίδα» είναι ένας τρόπος να προσθέσετε δυσκολία στην άσκηση συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε είδη οικιακής χρήσης για να το κάνετε.

Κουτί με χαρτομάντιλα

Τα μωρά λατρεύουν να τραβούν χαρτομάντιλα από το κουτί τους. Ως εκ τούτου, φτιάξτε ένα που μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά και ξανά χρησιμοποιώντας είδη οικιακής χρήσης, όπως ένα κουτί που έχει μείνει άδειο και μερικά υπολείμματα από διάφορα υφάσματα.

Τα μωρά θα εργαστούν όχι μόνο για να ανοίξουν το δοχείο αλλά στη συνέχεια να τραβήξουν και κάθε κομμάτι υφάσματος, κάτι που θα τα διασκεδάσει για ώρες.