μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από το ερωτικό φιλί;

17/10/2013
Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από το ερωτικό φιλί;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», το να δίνουμε και να παίρνουμε φιλιά μπορεί να είναι ευχάριστο και να μας κάνει να νιώθουμε ωραία, αλλά υπάρχει βαθύτερος λόγος για τον οποίο το κάνουμε. Και ποιος είναι αυτός; Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η βασική αιτία είναι για να σχηματίσουμε μια «βαθύτερη» άποψη για το μελλοντικό σύντροφό μας.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όξφορντ, συμμετείχαν 900 άτομα (308 άντρες και 594 γυναίκες), από τα οποία περίπου τα μισά διατηρούσαν μακροχρόνιες σχέσεις. Οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τη γνώμη τους για τα φιλιά και τη σπουδαιότητά τους στη σχέση τους. Σκοπός των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν τη σύνδεση ανάμεσα στο φιλί και την ποιότητα της σχέσης, αλλά και τις διαφορές στη σημασία του φιλιού ανάμεσα στα δύο φύλα.  

Αυτό, λοιπόν, που διαπίστωσαν είναι ότι, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες θεωρούν πολύ πιο σημαντικό συστατικό μιας σχέσης το φιλί συγκριτικά με τους άντρες. Επιπλέον, όσοι αξιολογούσαν τον εαυτό τους ως ελκυστικό και όσοι εμπλέκονταν κυρίως σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις έκριναν εξίσου σημαντική τη σπουδαιότητα του φιλιού στις συναναστροφές τους με το αντίθετο φύλο.

«Η επιλογή συντρόφου και οι ερωτικές επαφές στο ανθρώπινο είδος είναι πολύ σύνθετη υπόθεση», εξηγεί ο δρ. Ρόμπιν Ντούνμπαρ. «Περιλαμβάνουν μια σειρά από περιοδικές αξιολογήσεις, όπου οι άνθρωποι αναρωτιούνται διαρκώς: ‘Άραγε, να προχωρήσω λίγο παραπέρα στη σχέση μου;’ Η πρωταρχική έλξη ενδεχομένως να οφείλεται στην εξωτερική εμφάνιση και την προσωπικότητα του άλλου. Καθώς, όμως, περνάει ο καιρός και επέρχεται μια οικειότητα, τα πράγματα σοβαρεύουν και γίνονται βαθύτερα, αφού εμπλέκονται πλέον και τα συναισθήματα. Εκεί ακριβώς εμφανίζεται και το φιλί».   

Και τι είπαν οι συμμετέχοντες για το φιλί σε σχέση με το σεξ; Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, για το μεγαλύτερο ποσοστό των εθελοντών το καλύτερο timing για το φιλί είναι οπωσδήποτε πριν από τη σεξουαλική επαφή - αλλά με τη σπουδαιότητά του να μειώνεται σταδιακά από εκεί και μετά (λιγότερο κατά τη διάρκεια του σεξ, ακόμα λιγότερο μετά το σεξ, και ελάχιστα σημαντικό εκτός σεξ). Ωστόσο, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά όταν επρόκειτο για ανθρώπους με μόνιμη σχέση, όπου η σπουδαιότητα του φιλιού ήταν εξίσου σημαντική σε οποιαδήποτε έκφανση της καθημερινότητάς τους με το σύντροφό τους!

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι αυτό που μπορεί να προδώσει την απιστία;
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν έχουμε πέσει θύμα απιστίας. Επιστήμονες από το Albright College υποστηρίζουν ότι τα...
Πόσο αντέχει μια γυναίκα χωρίς σεξ;
Σίγουρα περισσότερο από όσο νομίζουμε  όπως μας διαβεβαιώνει μια πρόσφατη έρευνα!
5 λόγοι για να κάνεις σεξ με το σύντροφό σου κάθε μέρα ( ή κάθε βράδυ)
Η συγγραφέας και blogger Megan Conley  μας δίνει 5 πολύ πειστικούς λόγους για να κάνουμε σεξ κάθε βράδυ. Με τον σύντροφό μας εννοείται!...
Οι παντρεμένες 40άρες κάνουν το καλύτερο σεξ!
Κι όμως οι παντρεμένες 40αρες αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαέστροι στο σεξ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Telegraph!
Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται είναι πιο ευτυχισμένα!
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγκαλιές και τα φιλιά, ενισχύουν το δέσιμο μας με το σύντροφό μας. Ωστόσο μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμ...
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός του σεξ» την άνοιξη;
Σουηδοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, προειδοποιούν ότι η Άνοιξη μπορεί να γίνει ο εχθρός του σεξ, σε άτομα που υποφέ...