Υλικά για 10 άτομα

  • 10 μικρά κοτόπουλα (500 γρ. το καθένα)
  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, χοντρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 40 φέτες μπέικον

Για τη γέμιση

  • 40 δαμάσκηνα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 40 βερίκοκα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ξηροί καρποί, καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 10 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
  • 20 κ.σ. κρέμα τυριού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, έως ότου γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα κοτοπουλάκια και μοιράζουμε τη γέμιση στο καθένα.
  3. Τοποθετούμε κάθε κοτοπουλάκι σε μια λαδόκολλα 30×40 εκ., το καλύπτουμε με 4 φέτες μπέικον, το περιχύνουμε με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. κρασί και κλείνουμε καλά με τη λαδόκολλα και έπειτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα κοτοπουλάκια.
  4. Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου, στην πάνω σκάλα, και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Στα 40 λεπτά ξεσκεπάζουμε τα κοτόπουλα από τα χαρτιά τους και τα αφήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά επιπλέον, ώστε να ροδίσουν.

Tip

Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία χωρίς τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να λαδώσουμε τη σχάρα και να τη βάλουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου.