συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Κοτοπουλάκια γεμιστά με ξερά φρούτα

03/12/2012
προετοιμασία: 25ʹ ψήσιμο: 45ʹ
Κοτοπουλάκια γεμιστά με ξερά φρούτα

Υλικά για 10 άτομα

  • 10 μικρά κοτόπουλα (500 γρ. το καθένα)
  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, χοντρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 40 φέτες μπέικον

Για τη γέμιση

  • 40 δαμάσκηνα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 40 βερίκοκα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ξηροί καρποί, καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 10 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
  • 20 κ.σ. κρέμα τυριού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, έως ότου γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα κοτοπουλάκια και μοιράζουμε τη γέμιση στο καθένα.
  3. Τοποθετούμε κάθε κοτοπουλάκι σε μια λαδόκολλα 30x40 εκ., το καλύπτουμε με 4 φέτες μπέικον, το περιχύνουμε με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. κρασί και κλείνουμε καλά με τη λαδόκολλα και έπειτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα κοτοπουλάκια.
  4. Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου, στην πάνω σκάλα, και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Στα 40 λεπτά ξεσκεπάζουμε τα κοτόπουλα από τα χαρτιά τους και τα αφήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά επιπλέον, ώστε να ροδίσουν.

Tip

Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία χωρίς τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να λαδώσουμε τη σχάρα και να τη βάλουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου.

Σχετικά Άρθρα

Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια2 σκελίδες σκόρδο1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο1 κ.γ. κανέλα1 κ.γ. μαύρο πιπέρι2 κ.γ. αλάτι1/2 ...
Εύκολες και γρήγορες κοτομπουκιές
Το μυστικό κρύβεται στο πανάρισμα με κορν φλέικς!Υλικά:4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου2 φλιτζάνια κορν φλέικς2 αυγά½ φλιτζάνι αλεύριμουστάρδα...
Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα και πάπρικα
Υλικά για 4 μερίδες4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, σε κομμάτια1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα2 κ.γ. πάπρικα1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κ...
Τηγανητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σκόρδο
Υλικά για 4 μερίδες8 μπουτάκια κοτόπουλο1 κ.σ. αλεύρι1 σκόρδο2 κ.σ. ελαιόλαδο3 κοτσάνια δεντρολίβανο300 ml λευκό ξηρό κρασίΑλατοπίπεροΕκτέλε...
Στήθος κοτόπουλο με επικάλυψη τυριού και μπέικον
Υλικά για 6 μερίδες6 φέτες μπέικον6 μικρά στήθη κοτόπουλου ή 3 μεγάλα1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλαΑλάτι & πιπέριΕκτέλεση1. Μαγειρέψτε...
Κοτόπουλο και κολοκυθάκια στο τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄Υλικά για 2 άτομα200-300 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ψιλοκομμένο3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 κ...