Υλικά για 6 άτομα

Για τις μελιτζάνες

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι χονδρό

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το πανάρισμα

  • φρυγανιά, τριμμένη
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
  2. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με χονδρό αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ούζο και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός από την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από την εστία, αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  7. Πιέζουμε τις φέτες της μελιτζάνας ανάμεσα στις παλάμες μας κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι.
  8. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου.
  9. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε μία κουταλίτσα γέμιση σε κάθε μελιτζάνα, ρολάρουμε και στη συνέχεια τις πανάρουμε περνώντας τες διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά.
  10. Βάζουμε τα μπουρεκάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  11. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα σερβίρουμε ζεστά.

Tips

  • Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο πανάρισμα, αφού καταψύξουμε τα μπουρεκάκια για 1 ώρα, τα περνάμε πάλι από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Ετοιμάζουμε τα μπουρεκάκια μερικές ημέρες πριν από το κάλεσμα, τα διατηρούμε στην κατάψυξη και τα τηγανίζουμε λίγη ώρα προτού σερβίρουμε.