Υλικά για 6 άτομα
Για τις μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι χονδρό
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το πανάρισμα
- φρυγανιά, τριμμένη
- 4 αυγά, χτυπημένα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με χονδρό αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το ούζο και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός από την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την εστία, αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πιέζουμε τις φέτες της μελιτζάνας ανάμεσα στις παλάμες μας κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι.
- Τις στρώνουμε σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου.
- Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε μία κουταλίτσα γέμιση σε κάθε μελιτζάνα, ρολάρουμε και στη συνέχεια τις πανάρουμε περνώντας τες διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά.
- Βάζουμε τα μπουρεκάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Tips
- Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο πανάρισμα, αφού καταψύξουμε τα μπουρεκάκια για 1 ώρα, τα περνάμε πάλι από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Ετοιμάζουμε τα μπουρεκάκια μερικές ημέρες πριν από το κάλεσμα, τα διατηρούμε στην κατάψυξη και τα τηγανίζουμε λίγη ώρα προτού σερβίρουμε.