Υλικά για 6 άτομα

  • 700 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 5 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, βιολογικό
  • 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φλ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη, τις ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Βάζουμε το κρασί σε μια χαμηλή κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το μέλι.
  3. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
  4. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και τις φράουλες.
  5. Τοποθετούμε το γλυκό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το δυόσμο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Tips

  • Τρώμε τις φράουλες σκέτες ή με παγωτό βανίλια.
  • Σε τάπερ διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.