Υλικά για 6 άτομα
- 700 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- 5 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, βιολογικό
- 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φλ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη, τις ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε το κρασί σε μια χαμηλή κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το μέλι.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και τις φράουλες.
- Τοποθετούμε το γλυκό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το δυόσμο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Tips
- Τρώμε τις φράουλες σκέτες ή με παγωτό βανίλια.
- Σε τάπερ διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.