προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 1 ώρα Υλικά για περίπου 30 κομμάτια

  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
  • 300 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.γ. κακάο, σε σκόνη
  • 3/4 του πακέτου μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, ελαφρώς σπασμένα
  • κακάο, σε σκόνη, για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
  2. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας το βούτυρο, το γάλα, τα καρύδια, το κονιάκ, το κακάο και τα μπισκότα.
  3. Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε στο μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
  4. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε κακάο και ρολάρουμε επάνω τα τρουφάκια, όπως κάνουμε όταν αλευρώνουμε κεφτεδάκια.

Tips

  • Για περισσότερη ποικιλία, μπορούμε να τυλίξουμε τα τρουφάκια σε ινδοκάρυδο τριμμένο και σε τρούφα σοκολάτας.
  • Αντί για καρύδια, βάζουμε αμύγδαλα ή φουντούκια ή μείγμα από αυτά.