προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 1 ώρα Υλικά για περίπου 30 κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
- 300 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.γ. κακάο, σε σκόνη
- 3/4 του πακέτου μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, ελαφρώς σπασμένα
- κακάο, σε σκόνη, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
- Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας το βούτυρο, το γάλα, τα καρύδια, το κονιάκ, το κακάο και τα μπισκότα.
- Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε στο μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
- Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε κακάο και ρολάρουμε επάνω τα τρουφάκια, όπως κάνουμε όταν αλευρώνουμε κεφτεδάκια.
Tips
- Για περισσότερη ποικιλία, μπορούμε να τυλίξουμε τα τρουφάκια σε ινδοκάρυδο τριμμένο και σε τρούφα σοκολάτας.
- Αντί για καρύδια, βάζουμε αμύγδαλα ή φουντούκια ή μείγμα από αυτά.