Η θρεπτική αξία της μουσταλευριάς είναι ιδιαίτερα υψηλή, τόσο εξαιτίας των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στα σταφύλια, όσο και λόγω των συστατικών των προϊόντων που συχνά την συνοδεύουν (σουσάμι, κανέλα, καρύδια). Το σουσάμι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία και ασβέστιο, η κανέλα βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ τα καρύδια προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτοστερόλες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μηδαμινή περιεκτικότητά της σε λίπος, την καθιστούν ένα σημαντικό προϊόν για μια ισορροπημένη διατροφή, το οποίο μάλιστα μπορεί να καταναλωθεί και σε περιόδους νηστείας ή δίαιτας. Υλικά 1 κούπα πετιμέζι 1 κούπα αλεύρι 3.5 κούπες νερό κανέλα, καρύδια, (προαιρετικά) σουσάμι Εκτέλεση Ανακατεύουμε το νερό με το πετιμέζι Στο μισό μείγμα διαλύουμε το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς καθώς βράζει         Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια. Πασπαλίζουμε τα μπολ με καρύδι και σουσάμι και μοιράζουμε το μείγμα Αφήνουμε να μισοκρυώσει και πασπαλίζουμε πάλι με καρύδι, κανέλα και σουσάμι.