Υλικά για 12 λεμονό-πιτάκια
- 6 φύλλα σφολιάτας, στρογγυλά, μικρά (στα σουπερμάρκετ)
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- κρόκοι από 5 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 250 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
Για την επικάλυψη
- ασπράδια από 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη, άχνη
Εκτέλεση
- Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, τα τρυπάμε με πιρούνι, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν, κόβουμε κάθε σφολιατάκι στη μέση, οριζόντια, χωρίζοντάς το στα δύο.
- Κρέμα: Βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Επικάλυψη: Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα.
- Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα στα φύλλα σφολιάτας, βάζουμε από πάνω τη μαρέγκα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3 λεπτά, ίσα να πάρει χρώμα η επιφάνεια.