Υλικά για 6 άτομα
- 20 φρέσκες γαρίδες, μέτριες
- 3 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
- 2 κ.σ. μέλι
- ξύσμα και χυμό από δύο λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα
- 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 μικρά καλαμάκια για σουβλάκια
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τις γαρίδες και βγάζουμε το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρά και το κεφάλι.
- Κάνουμε μια κάθετη, ρηχή τομή στη ράχη κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι.
- Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα αναμειγνύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε όπως είναι ζεστές στη μαρινάδα. Τις αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Περνάμε από δύο γαρίδες σε κάθε σουβλάκι και σερβίρουμε.
Tips
- Εναλλακτικά, δεν βράζουμε τις γαρίδες αλλά τις μαρινάρουμε πρώτα και, αφού τις περάσουμε στα σουβλάκια, τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά.
- Για πιο δυνατή γεύση, βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα από την προηγούμενη ημέρα.
- Στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα ντελικατέσεν μπορούμε να βρούμε μουστάρδα με μέλι. Αν την επιλέξουμε, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε μέλι στη μαρινάδα.