Υλικά για 4 άτομα
- 2 φλ. χοντρές φακές
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμος
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις φακές αποβραδίς. Την επομένη τις σουρώνουμε και λίγες-λίγες τις περνάμε από το multi.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και κατόπιν το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αν η ζύμη βγει σφιχτή, προσθέτουμε 1 αυγό και ξαναζυμώνουμε.
- Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.