Υλικά για 6 άτομα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη φτιάχνουμε ένα χυλό με τα αυγά, το αλεύρι και το νερό, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και το μαϊντανό.
  2. Καθαρίζουμε το γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά στο σουρωτήρι ώστε να βγάλει τα νερά του. Τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τον τηγανίζουμε αφού πρώτα τον αλευρώσουμε.
  4. Ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι με το γαύρο, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την πίτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον γαύρο με ψιλό μαριδάκι ή αθερίνα.
  • Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο αν έχουμε την υπομονή να φιλετάρουμε το γαύρο.