Υλικά για 4 άτομα
- 6 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 2 αυγά
- 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, να φτάνει μέχρι τη μέση τους, ρίχνουμε τα πράσα.
- Μόλις μαλακώσουν και το νερό τους εξατμιστεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να δέσει.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Η μυζήθρα μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το κεφαλοτύρι.
- Συνοδεύουν ωραιότατα τις σούπες με όσπρια και ταιριάζουν με παστά και καπνιστά ψάρια.