Υλικά για 4 άτομα

  • 6 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, να φτάνει μέχρι τη μέση τους, ρίχνουμε τα πράσα.
  2. Μόλις μαλακώσουν και το νερό τους εξατμιστεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να δέσει.
  5. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Η μυζήθρα μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το κεφαλοτύρι.
  • Συνοδεύουν ωραιότατα τις σούπες με όσπρια και ταιριάζουν με παστά και καπνιστά ψάρια.