Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. φακές χοντρές
- φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
- 1 μήλο πράσινο, σε κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κάρι
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- αλάτι
Για τη σος
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο
- 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης, τη φλούδα πορτοκαλιού και λίγο αλάτι σε άφθονο νερό. Προσέχουμε να μη λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε.
- Τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Tip
Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο πλούσια, προσθέτουμε στο τέλος καπνιστή πέστροφα ή καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο.