Υλικά για 4 άτομα
- 2 στήθη κοτόπουλου, σε μπουκιές
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
Eκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε δύο-τρεις φορές να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, όσο είναι ζεστό, με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ταιριάζει ωραιότατα με λευκό πιλάφι ή με πράσινη σαλάτα.
Tips
- Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προσθέστε 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι για πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.