Υλικά για 4 άτομα
- 4 ντομάτες μεγάλες
- 1 αγγούρι
- 1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- θυμάρι
Eκτέλεση
- Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στη βάση τους και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Κόβουμε το κοτσάνι της πιπεριάς, την κόβουμε στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε.
- Σε μια βαθιά σαλατιέρα ή σουπιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε παγωμένο νερό φροντίζοντας να παραμείνει η σούπα πηχτή, αλλά όχι τόσο ώστε να κόβεται με το πιρούνι αλλά ούτε και νερουλή σαν χυμός φρούτων. Δοκιμάστε, προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, πόσο πηχτή σας αρέσει.
- Καλύπτουμε τη σούπα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο απ’ όπου θα τη βγάλουμε λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
- Την ώρα που θα σερβίρετε, προσθέστε και 1 φλιτζάνι τριμμένο πάγο.
Tips
- Λίγη θρυμματισμένη φέτα στη σούπα ταιριάζει υπέροχα.
- Συνοδεύστε τη με φρυγανισμένο ψωμί κομμένο σε μπουκιές.
- Εξίσου νόστιμη γίνεται και με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα.