Υλικά για 5-6 άτομα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, τριμμένες, χωρίς σπόρια, με τα υγρά τους
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα, μουσκεμένο σε λευκό κρασί και στραγγισμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετή ώρα ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Την ώρα που ζυμώνουμε βρέχουμε δύο-τρεις φορές τα χέρια μας. Αν το μείγμα δείχνει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό, αλλά με προσοχή. Αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πλάθουμε 10-12 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε λαδωμένη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Tips
- Αν κάνετε δίαιτα, συνοδεύστε τα με φρέσκα φασολάκια σαλάτα.
- Μια πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και κάππαρη, άφθονο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο είναι η καλύτερη παρέα τους.