Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ. ρεβίθια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανου, φρέσκου ή 1 κ.σ. ξερό
- 5-6 κόκκους μπαχαριού
- 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
- 3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 6-7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.
- Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη και το δενδρολίβανο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα μαζί με την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βάζο που κλείνει καλά χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tips
- Προσθέστε 3 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες στη σαλάτα, αφού την ανακατέψετε, για να μη διαλυθούν.
- Οι αντζούγιες ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη σαλάτα. Αρκούν 3-4 φιλέτα ψιλοκομμένα και χτυπημένα μαζί με το λάδι και τη μουστάρδα.