Ένα μοναδικό φωτογραφικό άλμπουμ, που καταγράφει τον αγώνα των γυναικών να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους στην υποσαχάρια Αφρική.

Κάθε χρόνο στην υποσαχάρια Αφρική 200.000 μητέρες χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές στη εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Ο θάνατος της μητέρας αποτελεί μια ανθρώπινη τραγωδία, που επηρεάζει τόσο τις οικογένειες όσο και ολόκληρες τις κοινότητες. Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του νεογέννητου και κάθε μικρού παιδιού, μιας και η απώλεια της μητέρας κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση στις συνθήκες φτώχειας που ζουν οι άνθρωποι σ’ αυτές τις περιοχές. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να αποτραπούν, αν υπήρχαν οι απαραίτητες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Το πραγματικά σπουδαίο πρότζεκτ «Birth is a Dream», που έχει αναλάβει ο ιταλός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Paolo Patruno, έχει ξεκινήσει από το 2011 μέσα από ένα ταξίδι σε Καμερούν, Αιθιοπία, Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Ουγκάντα.

«Ξεκίνησα το έργο μου στο Μαλάουι, όπου οι λέξεις για την εγκυμοσύνη στην τοπική γλώσσα ‘pakati’ και ‘matenda’ μεταφράζονται ‘ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο’ και ‘άρρωστος’», εξομολογείται ο ίδιος. «Εκεί συνάντησα την αγγλίδα μαμή Rachel MacLeod, η οποία είχε 14χρονη εμπειρία στην Ισπανία πριν μετακομίσει στο Μαλάουι για να εργαστεί στην πτέρυγα γεννήσεων στο νοσοκομείο Bwaila της πρωτεύουσας», συνεχίζει και προσθέτει: «Αυτή ήταν ο άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μητέρες στην Αφρική».