Όταν ήμουν έγκυος, είχα ακούσει τα πιο αψυχολόγητα πράγματα από τους ανθρώπους. Τι είναι αυτό σε μια έγκυο που κάνει τη συμπεριφορά όλων τόσο παράξενη, δεν έχω καταφέρει ακόμα να καταλάβω. Και υποτίθεται πως, όταν διανύεις την εγκυμοσύνη σου, νομίζεις ότι εσύ είσαι ο πιο συναισθηματικά ασταθής άνθρωπος στον κόσμο. Τελικά, μάλλον και οι άλλοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη μεταβολική αυτή φάση την οποία σε βλέπουν να βιώνεις. Να, λοιπόν, μερικά από τα πράγματα που μου είπαν, όταν ήμουν έγκυος, και με κάνουν στ’ αλήθεια να γελάω:

1. «Γεννάς από μέρα σε μέρα, ε;»

Αν, λέγοντας από μέρα σε μέρα, εννοείς τους 3 μήνες που έχω ακόμα μπροστά μου, τότε ναι. Από μέρα σε μέρα!

2. «Το προσπαθούσες στ’ αλήθεια;»

Με άλλα λόγια, έκανες πολύ σεξ επειδή πραγματικά ήθελες ένα παιδί ή επειδή δεν είχες να κάνεις κάτι καλύτερο;

3. «Το στήθος σου θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο»

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σε όλες μας η εγκυμοσύνη τα ίδια οφέλη… πάντως έχω εύκαιρη μια πρωινή ναυτία, αν ενδιαφέρεσαι!

4. «Μην ανησυχείς, είναι απλά οι ορμόνες σου»

Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι εσύ και οι ορμόνες μου έχετε γνωριστεί κιόλας!

5. «Δεν δείχνεις και τόσο μεγάλη για να ‘σαι έγκυος»

Δηλαδή τι μου λες; Ότι δείχνω, πάνω-κάτω, 11-12;

6. «Τι θα κάνεις αν το μωρό σου βγει γκέι;»

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Το μόνο που με νοιάζει είναι το παιδί μου να βιώσει την αγάπη στη ζωή του. Η σεξουαλικότητά του δεν με αφορά… καθόλου, όμως! 

7. «Είσαι σίγουρη ότι θες να το φοράς αυτό;»

Ναι, είμαι σίγουρη. Μάλιστα, μιας και δεν υπάρχει κανένα ρούχο που να εφαρμόζει κολακευτικά σε μια έγκυο, δεν σκέφτομαι καν να το βγάλω από πάνω μου.

8. «Το μωράκι σου μάλλον θα είναι μικροκαμωμένο»

Εντάξει, μπορεί αυτό να προοριζόταν για κομπλιμέντο, αλλά καμιά μελλοντική μαμά δεν θέλει ν’ ακούσει ότι το μωρό της θα βγει λιποβαρές. Οπότε, συγχωρέστε με που πρέπει να πάρω επειγόντως το γυναικολόγο μου.

9. «(Δεν) Θα ‘πρεπε να κάνεις αυτό ή εκείνο»

Κι εσύ, που είσαι ξερόλας, καλά θα έκανες να κρατήσεις τη γνώμη σου για τον εαυτό σου αντί να μου λες τι πρέπει να κάνω και τι όχι.

10. «Μάλλον θα κάνεις κορίτσι»

Μάλλον αυτός ο μύθος που θέλει τις έγκυες να ασχημίζουν στην εγκυμοσύνη τους, επειδή η κόρη -που κυοφορούν- κλέβει την ομορφιά της μαμάς, είναι εντελώς ξεπερασμένος. 

11. «Είναι όλα στη θέση τους εκεί μέσα;»

Μπορεί τώρα να γελάω που το θυμάμαι, αλλά τότε είχαμε ένα πρόβλημα με το γιο μου στην εγκυμοσύνη και η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα αυτής της ερώτησης μ’ έπιανε ένα σφίξιμο στο στομάχι.

12. «Πώς θα τα καταφέρεις τώρα με δύο παιδιά;»

Ευτυχώς που μου το θύμισες, γιατί είχα ξεχάσει ότι θα πρέπει να τα βγάζω πέρα καθημερινά μ’ ένα μωρό κι ένα νήπιο… να ‘σαι καλά!

13. «Ποπό, έχεις γίνει τεράστια!»

Τεράστια; Αλήθεια; Από τις χιλιάδες λέξεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο, εσύ αυτή βρήκες να διαλέξεις;

14. «Δείχνεις κουρασμένη»

Μάλλον επειδή είμαι κιόλας, παρόλο που προσπαθώ όσο μπορώ να το κρύβω. Κρίμα, πάντως, που δεν τα καταφέρνω! (Από τη μαμά και μπλόγκερ Denise Stirk)