Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 φακελάκι βανίλια

½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές κακάο

3 κουταλιές καρυδόψιχα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

¾ πακέτου των 250 γρ. ή 200 γρ. Βιτάμ

Ξύσμα και χυμό ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το Βιτάμ λίγη ώρα έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, και μετά το χτυπάμε σε ένα μπολ στο μίξερ ή με το σύρμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα, το ρίχνουμε στο μπολ και προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι κοσκινίζοντας το με μια μικρή σήτα πάνω από το μπολ.

Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και χτυπάμε το μείγμα του κέικ μαρμπρέ για λίγο ακόμη.

Αλείφουμε καλά μια φόρμα με Bιτάμ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μισό μόνο από το μείγμα των υλικών.

Στο υπόλοιπο μισό προσθέτουμε το κακάο, το ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε και αυτό στη φόρμα.

Τρυπάμε το άψητο κέικ μαρμπρέ με ένα μαχαίρι κατά διαστήματα και σε όλο το βάθος της φόρμας και μετά το βάζουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Βγάζουμε το κέικ μαρμπρέ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Θερμοκρασία 200 °C

Χρόνος Ψησίματος60′