Υλικά

8 αβγά

650γρ. πατάτες μικρές, σε λεπτές ροδέλες

250γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες

1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες για 5 λεπτά σε μπόλικο νερό και τις στραγγίζετε.

Βάζετε το λουκάνικο σε μεγάλο, σε  βαθύ τηγάνι και το ψήνετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ψηθεί. Βγάζετε το λουκάνικο με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Χύνετε το μισό λίπος από το λουκάνικο και προσθέτετε ελαιόλαδο. Σοτάρετε τμηματικά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνετε τις μισές και τις βάζετε στην άκρη. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ετοιμάζετε τη φρουτάλια. Αλατίζετε ελαφρώς τις πατάτες που έμειναν στο τηγάνι, τοποθετείτε από πάνω το λουκάνικο και σκεπάζετε με τις υπόλοιπες πατάτες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το δυόσμο ή τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τη φρουτάλια πάλι στη φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνετε από πάνω τα αβγά.

Πρέπει να πάει το μίγμα παντού και να σκεπαστούν οι πατάτες. Σκεπάζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μίγμα από κάτω. Παίρνετε ένα μεγάλο καπάκι και αναποδογυρίζετε τη φρουτάλια. Τη ρίχνετε πάλι από την άλλη πλευρά στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθεί και να φουσκώσει καλά. Σερβίρεται ζεστή.