Υλικά για περίπου 2 λίτρα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο

2 μέτρια φινόκιο, σε φέτες

200 γρ. καρότα, σε φέτες

120 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα

100 γρ. κολοκύθια, σε ροδέλες

100 ml λευκό κρασί

6 λίτρα νερό

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο για 15′ περίπου, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Σβήστε με το κρασί, προσθέστε το νερό και αφήστε τα να βράσουν για 50′.

Σουρώστε τον ζωμό και αφήστε τον να κρυώσει.