Όταν ένα παιδί έχει δύο διαφορετικά σπίτια όπου μένει, μπορεί να το κάνει να μπερδευτεί. Ειδικά όταν η οικογένεια βρίσκεται στα αρχικά στάδια του διαζυγίου. Η μετακόμιση και το πηγαινέλα μπορεί να το δυσκολέψει, εφόσον είναι γνωστό ότι δεν τους αρέσει να διακόπτεται η ρουτίνα τους. Από την άλλη, ένα παιδί πάντα ενθουσιάζεται με την προοπτική ενός νέου δωματίου που μπορεί να διακοσμήσει το ίδιο. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να κάνει τη μετάβαση με μεγαλύτερη άνεση;

Δώστε το λόγο στο παιδί. Εντάξτε το παιδί στη διαδικασία ώστε να επιλέξει πράγματα για το χώρο του. Μπορεί να είναι μόνο τα σεντόνια και οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο.

Κάντε το νέο χώρο πιο οικείο. Φροντίστε να υπάρχουν πράγματα που ήδη έχει στην κατοχή του ώστε να μην ταραχτεί με τις μαζεμένες αλλαγές. Συνδυάστε το νέο σπίτι με την ατμόσφαιρα αυτού που ήδη μένει.

Μην μπείτε στον πειρασμό του ανταγωνισμού. Ο γονιός που μένει στο πρώτο σπίτι είναι και εκείνος που ακούει για τον ενθουσιασμό του νέου σπιτιού αλλά και για το πόσο καλά περνά εκεί το παιδί. Προσπαθήστε να δείξετε το ίδιο και μην το κάνετε να νιώθει ενοχικά.

Βρείτε κοινό έδαφος. Συνεννοηθείτε στο πώς θα κινηθείτε αναφορικά με το παιδί και μην του λέτε διαφορετικά πράγματα. Το παιδί όμως πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες κάθε σπιτιού.