Ως σύγχρονη, πολυάσχολη και δραστήρια νέα μαμά, στιγμές- στιγμές ίσως… πελαγώνετε. Ένα πλαίσιο υποστήριξης επομένως είναι απαραίτητο σε αυτή, αλλά και σε κάθε φάση. Με ποιο τρόπο θα τα καταφέρετε;

 

 

Μαμά, θα τα καταφέρεις πιο εύκολα εάν…

 

 

Για να γίνει η ζωή σας ως νέα μαμά ευκολότερη, φροντίστε:

 

 

Να επιλέξετε το «σωστό» παιδίατρο

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Γονείς: Γιατί είναι σημαντικό για το παιδί να είμαστε αισιόδοξοι;

 

 

 

Ένας καλός παιδίατρος δε θα φροντίζει μόνο για την υγεία του μωρού σας, αλλά θα σας λύνει και όλες τις τυχόν ανησυχίες και απορίες σας. Η επιστημονική του κατάρτιση και οι πολύτιμες εμπειρίες του θα σας καθησυχάσουν σε όλα τα επίπεδα. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής; Tο να αισθάνεστε ότι μπορείτε να τον ρωτήσετε οτιδήποτε σας προβληματίζει γύρω από το μωρό σας, όσο «αφελής» κι αν φαίνεται η απορία σας. Μιλήστε με τις φίλες σας, με άλλες μαμάδες και φυσικά εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για να καταλήξετε στον κατάλληλο για εσάς.

 

 

 

Να ζητάτε βοήθεια όταν την έχετε ανάγκη

 

 

Εάν έχετε την τύχη να μένετε κοντά στην οικογένειά σας, ζητήστε τη βοήθειά τους όταν χρειάζεται. Η μαμά, η πεθερά, η αδελφή σας, όλες αυτές οι «φιγούρες» είναι σημαντικές για εσάς αλλά και για το παιδί. Κάθε βοήθεια μικρή η μεγάλη από ένα αγαπημένο και έμπιστο πρόσωπο του οικογενειακού ή και φιλικού περιβάλλοντος, είναι πάντα πολύτιμη και ευπρόσδεκτη.

 

 

Να κάνετε νέες γνωριμίες

 

 

Δεν είστε η μόνη που ανακαλύπτει τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της μητρότητας. Και αυτό μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε εάν πλησιάσετε στη βόλτα στο πάρκο κι άλλες νέες μανούλες.

Κάντε το πρώτο βήμα και ανταλλάξτε απόψεις, δυσκολίες, συναισθήματα, προβληματισμούς. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και πού ξέρετε; Μπορεί αυτές οι συναντήσεις να είναι και η αρχή μιας μελλοντικής στενής φιλίας τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

 

 

Να φτιάξετε μια λίστα έκτακτης ανάγκης

 

 

Καλό θα ήταν να έχετε πάντα πρόχειρη μια λίστα με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Καμιά φορά σε καταστάσεις μεγάλου άγχους, βιασύνης ή πανικού, μπορεί να «αποδιοργανωθείτε». Έτσι λοιπόν, ετοιμάστε τη λίστα σας με όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

 

 

«Ο χρόνος είναι χρήμα»- Οργανώστε τον σωστά

 

 

Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας για να ασχοληθείτε με τη ρουτίνα της οικιακής καθαριότητας. Βάλτε την αγαπημένη σας  μουσική και ξεκινήστε. Με λίγη καλή διάθεση και με την κατάλληλη υπόκρουση, όλα γίνονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα πάντα.

Τέλος, αφιερώστε λίγη ώρα το Σαββατοκύριακο για να οργανώσετε πάνω κάτω τα μενού της εβδομάδας και τα ψώνια που σας χρειάζονται. Έτσι, θα αποφύγετε το γνωστό, καθημερινό «τι θα φάμε σήμερα» ή τα… χαλασμένα προϊόντα στο ψυγείο.