Για τη σαλάτα εποχής θα χρειαστείτε:

  • 1 μαρούλι
  • 2 ντομάτες
  • 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φιλέτο αντσούγιας
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Για να την φτιάξετε

Πλένετε το μαρούλι και το στραγγίζετε. Κρατάτε 4 φύλλα και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα.

Στρώνετε σε μια σαλατιέρα τα ολόκληρα φύλλα από το μαρούλι και κατόπιν τα ψιλοκομμένα.

Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις απλώνετε πάνω στο μαρούλι.

Ανάμεσά τους βάζετε την αντσούγια κομμένη σε κομματάκια, τις ελιές και σκορπίζετε από πάνω τη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια.

Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε στη σαλάτα.

Τέλος, προσθέτετε την κάππαρη, ανακατεύετε και σερβίρετε.