Αν περιμένετε το μωρό σας από μέρα σε μέρα ή έχετε ήδη ένα παιδάκι που γεννήθηκε αυτόν τον μήνα, οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να γίνει σπουδαίος αθλητής.

Έρευνα σε μαθητές, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sports Medicine, έδειξε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο ήταν πιο δυνατά και είχαν περισσότερη αντοχή από εκείνα που γεννήθηκαν άλλους μήνες.

Οι ερευνητές αποδίδουν το αθλητικό τους ταλέντο στην προγεννητική έκθεση σε βιταμίνη D.

Διαβάστε επίσης: Μωρά του Σεπτεμβρίου: Τι μοναδικά χαρακτηριστικά έχουν;

Τι άλλα ταλέντα έχουν τα μωρά του Οκτωβρίου;

Είναι ψηλά

Αν η αθλητική τους ικανότητα οδηγήσει σε καριέρα στο μπάσκετ, τα μωρά του Οκτωβρίου είναι τυχερά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ παρατήρησαν ότι τα μωρά που γεννιούνται τους φθινοπωρινούς μήνες είναι, κατά μέσο όρο, ψηλότερα από τους συνομηλίκους τους.

Έχουν καλή καρδιά

Κυριολεκτικά. Μελέτες έχουν συνδέσει τα γενέθλια του Οκτωβρίου με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Έχουν λιγότερες αλλεργίες

Ερευνητές της Σχολής Ψυχολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου La Trobe στη Μελβούρνη, ισχυρίζονται ότι τα μωρά του Οκτωβρίου έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργίες και ασθένειες, όπως το άσθμα, αργότερα στη ζωή τους.

Εκτός από υγιή, είναι και χαρούμενα

Κι όμως, ο μήνας γέννησής μας επηρεάζει μέχρι και την επιτυχία μας.

Εκτός από το ότι είναι σωματικά ακμαία, τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο τείνουν να έχουν καλή ψυχική υγεία και μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης μεγαλώνοντας, σύμφωνα με μελέτη του PLOS ONE.

Μπορεί στ’ αλήθεια να τα εκατοστίσουν

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστημίο του Σικάγο, όσοι γεννήθηκαν τον Οκτώβριο «έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν 100 ετών σε σύγκριση με άτομα που γεννήθηκαν άλλες εποχές του έτους».

Ο επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό είναι ότι, τα μωρά που γεννιούνται αυτή την περίοδο είναι πιο επιρρεπή στο να κολλήσουν εποχικές ασθένειες, λοιμώξεις και αλλεργίες. Αυτό συμβάλλει στο να χτίσουν αντίσταση και ανοσία με την πάροδο του χρόνου.