Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Για τον κιμά:

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα μακαρόνια.
  • Για να ετοιμάσουμε τον κιμά βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  • Ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5 λεπτά προσθέσουμε τη ντομάτα και το νερό.
  • Βάζουμε νερό και καλύπτουμε ίσα – ίσα τον κιμά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά.