imommy.gr ΜαμάΔέρμα: Ενισχύστε τη φυσική του λάμψη με αυτά τα μυστικά

Δέρμα: Ενισχύστε τη φυσική του λάμψη με αυτά τα μυστικά

Δέρμα: Ενισχύστε τη φυσική του λάμψη με αυτά τα μυστικά | imommy.gr

Τη λάμψη, κάποιοι λένε την έχεις ή δεν την έχεις. Εμείς όμως ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν τρόποι να… κάνουμε το δέρμα μας να λάμψει!

Το δέρμα που διατηρεί τη νεανική της λάμψη μεγαλώνοντας ίσως να είναι αυτό που οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε, αλλά η αλήθεια είναι πως το θέμα «όμορφη επιδερμίδα» εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πέραν μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης.

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μια μη ισορροπημένη διατροφή, ο λιγοστός-μη ποιοτικός χρόνος και φυσικά το άγχος με το οποίο πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι, φαίνονται στο πρόσωπό μας.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: 3 απλές συμβουλές περιποίησης

Επομένως, παράλληλα με την φροντίδα της επιδερμίδας μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια προσπάθεια να τροποποιήσουμε ανθυγιεινές συνήθειες που ενδεχομένως έχουμε, να ζούμε περισσότερο το «τώρα» και να ισορροπούμε όσο καλύτερα γίνεται εργασία και προσωπική ζωή.

Ετσι μόνο θα καταφέρουμε να λάμπουμε μέσα και έξω και να αισθανόμαστε μέρα με τη μέρα… νεότεροι.

Τα hacks για λαμπερό δέρμα

#1 Ενισχύστε την περιποίησή σας με αλόη βέρα

Η αλόη είναι ένα φυσικό συστατικό με ωφέλιμες ιδιότητες, ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα και μπορεί:

· Να ενυδατώσει το ξηρό δέρμα καθώς περιέχει έναν τύπο μορίων με ενυδατικές ιδιότητες, τους βλεννοπολυσακχαρίτες (κοινό συστατικό σε πολλές ενυδατικές κρέμες).

· Να μειώσει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους λόγω του ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τη φλεγμονή στο πρόσωπο.

· Να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης αφού σύμφωνα με ορισμένες μελέτες έχει την ικανότητα να αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

* Προσέξτε:

· Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά αλόη, μην την εφαρμόσετε απευθείας στο πρόσωπό σας. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλεργική αντίδραση.

· Εάν έχετε ακμή ή κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν την προμηθευτείτε.

#2 Εφαρμόστε ορό σε βρεγμένο δέρμα

Το καλά ενυδατωμένο δέρμα βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των ανώτερων στιβάδων της επιδερμίδας.

Η εφαρμογή ορού σε βρεγμένο δέρμα είναι το μυστικό ομορφιάς για όσους θέλουν τα προϊόντα περιποίησης που ήδη χρησιμοποιούν (π.χ. κρέμα ημέρας και νυκτός) να είναι ακόμα πιο δραστικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ορό ακριβώς μετά τον καθαρισμό και όσο το δέρμα σας είναι νωπό. Το υγρό δέρμα είναι πιο διαπερατό από το στεγνό, επομένως η απορρόφηση των ωφέλιμων ενεργών συστατικών του ορού είναι μεγαλύτερη.

Οι οροί είναι τα μαγικά εκείνα φίλτρα που «σβήνουν» τα σημάδια της γήρανσης, προσφέρουν οξυγόνο στο δέρμα, ενισχύουν την ενυδάτωση και βέβαια τη φυσική σας λάμψη.

#3 Διατηρήστε τα προϊόντα σας δροσερά

Τα μίνι ψυγεία που περιέχουν ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να είναι μόδα στο TikTok, αλλά μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε. Το κανονικό σας ψυγείο στην κουζίνα είναι μια χαρά… Αποθηκεύστε λοιπόν τα προϊόντα σας εκεί έτσι ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και για κάποια από αυτά να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητά τους.

Οταν εφαρμόζετε κρύα προϊόντα στο δέρμα σας, η αίσθηση δροσιάς βοηθά στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Συνολικά, μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο:

· Κρέμες ματιών

· Εργαλεία περιποίησης

· Ορούς με βιταμίνη C

· Φυσικά προϊόντα περιποίησης χωρίς συντηρητικά

· Μάσκες προσώπου

· Καλλυντικά (κραγιόν, μολύβι ματιών)

· Τονωτικές λοσιόν

* Αποφύγετε να βάζετε στο ψυγείο προϊόντα με βάση το λάδι.

#4 Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση προέρχεται από τη λατινική λέξη «exfoliare» που σημαίνει «αφαιρώ φύλλα». Περίπου κάθε μήνα το σώμα μας αποβάλλει φυσικά τα νεκρά κύτταρα για να σχηματιστούν νέα στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Η απολέπιση επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, απομακρύνοντας ταυτόχρονα τους ρύπους και τα βακτήρια για μια επιδερμίδα λεία, απαλή και λαμπερή.

Η τακτική απολέπιση:

· Διεγείρει τη ροή του αίματος και την αποβολή τοξινών

· Βελτιώνει την απορρόφηση των προϊόντων ενυδάτωσης και των ορών

· Βοηθά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων που μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες και ξεσπάσματα

· Μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου και άρα την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε απολέπιση (scrub, κρέμες, μάσκες και οροί) αλλά και πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (ελαφρόπετρα, ηλεκτρική βούρτσα καθαρισμού-απολέπισης).

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και με τη συμβουλή του δερματολόγου σας μπορείτε να επιλέξετε ό,τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

* Προσοχή

Καθώς το πρόσωπο είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα ήπιας απολέπισης και να παρακολουθείτε πάντα το πώς αντιδρά η επιδερμίδα σας.

#5 Μη μένετε μόνο στο ντεμακιγιάζ

Η αφαίρεση του ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα είναι το πρώτο βήμα. Για πραγματικά όμορφη, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινή μας περιποίηση. Σε τι μας βοηθά;

· Αφαιρεί τους ρύπους

· Καθαρίζει το πρόσωπο από τον ιδρώτα

· Απομακρύνει το σμήγμα, τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα

· Βοηθά στην καλύτερη δράση των συστατικών της κρέμας μας

Υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες σας και σε διαφορετικές μορφές: τζελ, αφρός, σαπούνι κ.λπ.

Αφού λοιπόν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιήστε ένα cleanser προσώπου και επιλέξτε, ανάλογα βέβαια και με τη μορφή του, να το εφαρμόσετε με μια βούρτσα ή ένα πινέλο καθαρισμού για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν στο να διεισδύουν τα συστατικά των προϊόντων στους πόρους για πιο βαθύ καθαρισμό.

* Προσοχή

Μη χρησιμοποιείτε τη βούρτσα καθαρισμού σε καθημερινή βάση και κάντε πάντα απαλές κινήσεις. Η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία, αφυδάτωση, αποχρωματισμό του δέρματος και πρόωρη γήρανση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

#6 Κοιμηθείτε ανάσκελα

Θα έχετε ακούσει ότι ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεπτών γραμμών, αλλά η θέση στην οποία κοιμάστε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά…

Η οριζόντια θέση είναι η καλύτερη για τη μείωση των ρυτίδων και του πρηξίματος καθώς με αυτή τη στάση ελαχιστοποιείται η πίεση στο πρόσωπο.

Επενδύστε λοιπόν σε ένα καλό, ανατομικό μαξιλάρι και δοκιμάστε απόψε να κοιμηθείτε ανάσκελα, επιτρέποντας στο δέρμα σας να «αναπνεύσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γονείς: Η σωματική υγεία του ενός επηρεάζει την ψυχική υγεία του άλλου Αφιερώστε λίγα λεπτά και σκεφτείτε σε πόσα πράγματα σας επηρεάζει καθημερινά ο σύντροφός σας... Τώρα βάλτε στην λίστα και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προετοιμάστε τέλεια το πρόσωπό σας πριν το μακιγιάζ Τα βασικά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα και έξτρα διάρκεια στο μακιγιάζ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι αγαπημένες μας… imommies αποκαλύπτουν το Νο 1 πράγμα για το οποίο είναι περήφανες ως μαμάδες Η Έλενα Πάκου, η Βανέσσα Μιλιανού, η Γιούλη Ατματζίδη και η Γεωργία Μπαδογιάννη είναι οι αγαπημένες μας imommies! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Bronzer: Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά Επιλέξτε τη φόρμουλα που σας αρέσει και ξεκινήστε το μακιγιάζ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γονείς: Πώς δεν θα ξεμείνετε από ενέργεια Δείτε πώς θα γεμίσετε ενέργεια και καλή διάθεση για να είστε οι γονείς που χρειάζεται το παιδί σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γονείς: Γιατί την άνοιξη αυξάνονται τα διαζύγια; Την άνοιξη ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδούν, τα λουλούδια ανθίζουν και τα ζευγάρια… μαραζώνουν! Δείτε γιατί. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χείλη: Πώς θα τους δώσετε όγκο Έξυπνα tips για να παραμείνουν τα χείλη σας... ζουμερά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θηλασμός: Από ποια σοβαρή ασθένεια μας προστατεύει; Νέα επιστημονική έκθεση επισημαίνει πως ο θηλασμός μπορεί να προλάβει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νύχια: Αυτά είναι τα χρώματα του Απρίλη… Οι αποχρώσεις που αξίζει να δοκιμάσετε στο ανοιξιάτικο μανικιούρ σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μάσκαρα: 7 συχνά λάθη Αποκτήστε τέλειες βλεφαρίδες αποφεύγοντας αυτά τα λάθη με τη μάσκαρα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαζύγιο: Μπορεί η πρόωρη συγκατοίκηση να είναι η αιτία; Είναι τα ζευγάρια που συγκατοικούν πριν το γάμο «καταδικασμένα» να χωρίσουν; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ