Ακριβώς όπως βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε πρωί, έτσι πρέπει να περιποιείστε και το δέρμα σας. Μια πρωινή skincare ρουτίνα είναι ευεργετική (και απαραίτητη) για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

Ωστόσο, πάνω στη νύστα και τη βιασύνη σας να προλάβετε να είστε στην ώρα σας στη δουλειά και τα ραντεβού σας, μπορεί να προσπερνάτε κάποια πολύ σημαντικά βήματα περιποίησης…

Διαβάστε επίσης: Make up: Πώς θα γίνει… «ένα» με το δέρμα

Σε ποιες κοινές παγίδες περιποίησης μπορεί να «πέφτετε» το πρωί;

#1 Δεν κάνετε ντους

Στο πρωινό σας ντους έχετε το χρόνο να ανασυγκροτηθείτε αλλά και να χαλαρώσετε πριν ξεκινήσετε με τις υποχρεώσεις και την πίεση της ημέρας.

Επιπλέον, αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα διατηρώντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, της γνωστής ορμόνης του στρες, σε χαμηλά επίπεδα.

Συν ότι η επιδερμίδα σας φαίνεται πιο φρέσκια αφού πλυθείτε το πρωί.

Τα κύτταρα του δέρματος, έχοντας χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, διεγείρονται από ένα πρωινό ντους και αυτό είναι σημαντικό ειδικά για μεικτές, λιπαρές επιδερμίδες ή εκείνες που έχουν τάση ακμής.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε τη θερμοκρασία του νερού.

Ενώ ένα πρωινό ντους με χλιαρό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο υγιές, ένα πολύ ζεστό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ειδικά για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

#2 Δεν καθαρίζετε το πρόσωπό σας

Αρχικά, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας – ναι, ακούγεται σκληρό για το πρωί, αλλά έτσι διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και τα κύτταρα αρχίζουν να οξυγονώνονται.

Στη συνέχεια, σκουπίστε ταμποναριστά και καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι και νερό. Στόχος είναι να απομακρύνετε τις τοξίνες, το σμήγμα και τα υπολείμματα των βραδινών καλλυντικών.

Αμέσως θα διαπιστώσετε ότι η όψη σας θα γίνει πιο φρέσκια και λαμπερή.

#3 Παραλείπετε την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία

Για να γλιτώσετε χρόνο και να «διπλασιάστε» τη φροντίδα και την προστασία σας κάθε πρωί, επενδύστε σε μια ενυδατική δείκτη προστασίας.

Έτσι, προστατεύεστε από ρυτίδες και κηλίδες καθώς, και από άλλες πιο σοβαρές για την υγεία επιπτώσεις από την υπερβολική έκθεση της επιδερμίδας σας στον ήλιο.

#4 Δεν εφαρμόζετε προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά

Κάθε πρωί, το δέρμα σας έρχεται αντιμέτωπο με επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τους ρύπους, γι’ αυτό χρειάζεται να εφαρμόζετε αντιοξειδωτικά προϊόντα.

Επιλέξτε συνθέσεις που περιέχουν αντιοξειδωτικά με διπλή δράση: Από τη μία, θωρακίζουν το δέρμα και δυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό και από την άλλη, παγιδεύουν τις τοξίνες και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Μερικά από τα κυριότερα συστατικά που έχουν αυτή τη δράση περιλαμβάνουν:

  • Βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ.
  • Βιταμίνη Β3 ή νιασιναμίδη.
  • Βιταμίνη Ε.
  • Ρεσβερατρόλη.