Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1κ.γλ. σκόρδο τριμμ.
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2κ.σ. τυρί κρέμα light της αρεσκείας σας
  • 200γρ γάλα άπαχο 1,5%
  • 1κ.γλ. Πετιμέζι /μέλι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χωρίς λάδι.
  • Προσθέτουμε 1κ.γλ πετιμέζι / μέλι για να καραμελώσουν.
  • Βράζουμε ελαφρώς μπρόκολο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Για την σάλτσα μας:

  • Χτυπάμε 200γρ γάλα άπαχο και 2κ.σ κρεμώδες τυρί άπαχο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Εναλλακτικά ρίχνουμε το γάλα στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το τυρί ξεχωριστά.
  • Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν και βράζουμε τις πένες.
  • Ρίχνουμε τις βρασμ. πένες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την μακαρονάδα να δέσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και αλάτι.