Το μωράκι σας έχει μεγαλώσει λίγο. Είναι τόσο χαριτωμένο που θέλετε άλλα 10 απ’ αυτό. Έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου κοιμάται σαν άγγελος, συμπεριφέρεται τόσο καλά, ό,τι κάνει είναι αξιολάτρευτο. Πόσο γρήγορα ξεχνιούνται οι πόνοι του τοκετού και οι άγρυπνες πρώτες νύχτες…

Πριν λίγο καιρό ίσως να γελούσατε αν κάποιος σας ρωτούσε αν θα κάνετε άλλο ένα μωρό. Και τώρα;

Διαβάστε επίσης: 7+1 συναισθήματα που μόνο μια έγκυος γυναίκα μπορεί να καταλάβει

Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να είστε έτοιμη να μεγαλώσετε κι άλλο την οικογένειά σας.

1. Νιώθετε έτοιμη, ψυχικά και σωματικά

Θυμάστε πώς ήταν η ζωή σας πριν τον ερχομό του πρώτου σας παιδιού; Σίγουρα μπορούσατε να δείτε το Μπάμπι χωρίς να βάλετε τα κλάματα. Μετά; Λιώνετε με μόνο ένα χαμόγελο του παιδιού σας. Τα συναισθήματα πολλών γυναικών αλλάζουν με τη μητρότητα.

Μόνο όταν αισθάνεστε ψυχικά έτοιμη θα πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα ακόμη μωρό στην οικογένεια. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας για να συζητήσετε τα σχέδιά σας να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, ώστε να διασφαλίσετε ότι και το σώμα σας είναι έτοιμο για άλλη μια εγκυμοσύνη.

Οι οδηγίες σχετικά με το ελάχιστο χρονικό διάστημα μεταξύ των κυήσεων αλλάζουν, ωστόσο το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων προτείνει στις γυναίκες να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες μεταξύ των κυήσεων.

2. Ο σύντροφός σας νιώθει έτοιμος

Ένα παιδί αναστατώνει τον κόσμο σας – με την καλή έννοια – αλλά χρειάζεται να το συνηθίσετε. Η ισορροπία μεταξύ της φροντίδας ενός παιδιού και της φροντίδας ενός γάμου ή μιας σχέσης μπορεί να είναι δύσκολη. Ο λίγος ύπνος, το άγχος και η εξάντληση έχουν ως αποτέλεσμα πολλούς τσακωμούς. Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές σε κάθε σχέση.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των υγιών και των ανθυγιεινών καυγάδων όταν νιώθετε ότι το βάρος της γονεϊκότητας μοιράζετε άνισα. Αφιερώστε χρόνο για να δουλέψετε πάνω στη σχέση σας και να κάνετε σημαντικές συζητήσεις σχετικά με το τι θέλετε και τι χρειάζεστε πριν αποκτήσετε άλλο ένα παιδί. Βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο σε καλή κατάσταση.

3. Έχετε εμπιστοσύνη στους «συμμάχους»

Αυτές οι πρώτες ημέρες της φροντίδας ενός βρέφους μοιάζουν ατελείωτες και εξαντλητικές. Είναι εύκολο να ξεχάσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας. Και το να ζητάτε βοήθεια είναι πρόκληση όταν προσπαθείτε να είστε πολλά πράγματα για όλους. Το να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ένα έμπιστο αγαπημένο πρόσωπο είναι ζωτικής σημασίας όταν μεγαλώνετε περισσότερα από ένα παιδιά.

4. Ώρα για αδερφάκι

Μερικές γυναίκες απλά νιώθουν πότε η οικογένειά τους είναι ολοκληρωμένη και πότε όχι. Το πρώτο σας παιδί ζητάει αδελφάκι; Βαρέθηκε να παίζει μόνο του; Ίσως η επιθυμία να χαρίσετε στο παιδί σας ένα αδελφάκι ξεπερνάει όλες τις ανησυχίες.

5. Είστε πιο επιεικής με τον εαυτό σας

Πέρα από τα οικονομικά, το να μπορείτε να προσαρμόζεστε και να κατακτήσετε την τέχνη του multitasking είναι απαραίτητα για να επεκτείνετε την οικογένειά σας. Τίποτα δεν θα πάει ποτέ όπως το είχατε σχεδιάσει. Θα υπάρξουν ξεσπάσματα, ατυχίες, πάνες και τόσα άλλα.

Ένα νέο μωρό σημαίνει περισσότερες ευθύνες και περισσότερα που πρέπει να ισορροπήσετε. Πρέπει να είστε ευγενική με τον εαυτό σας. Μην τον κατηγορείτε συνεχώς και συγχωρήστε τον αν έκανε κάποιο λάθος ή ξέσπασε άδικα.