Δεν είναι όλα τα προϊόντα χειλιών ίδια. Εάν τα χείλη σας επιμένουν να είναι ξηρά ενώ τα περιποιείστε ευλαβικά με το αγαπημένο σας lip balm, ίσως τελικά αυτό να μην είναι το ιδανικό προϊόν για την ευαίσθητη επιδερμίδα τους…

Focus στα συστατικά

Διαβάστε επίσης: Γονείς: Οι κοινές φράσεις που καταστρέφουν τη σχέση σας

Αιτία μπορεί να είναι η ίδια η σύνθεσή του – αν για παράδειγμα, τυχαίνει να είστε αλλεργικοί κάποιο συστατικό του lip balm όπως η λανολίνη, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να παραμένουν σκασμένα, ξηρά κι ερεθισμένα.

Γι’ αυτό καλό θα είναι να τσεκάρετε τη λίστα των συστατικών που περιέχει, ειδικά εάν τα χείλη σας είναι επιρρεπή στο σκάσιμο και την ξηρότητα.

Ανάμεσα στους πιο κοινούς παράγοντες που μπορεί να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις είναι αιθέρια έλαια, τα αρώματα, η λιδοκαΐνη (ένα συστατικό που λειτουργεί σαν αναισθητικό), το κερί μέλισσας.

Το ιδανικό lip balm θα πρέπει να περιέχει δύο τύπους συστατικών: υγροσκοπικά όπως η γλυκερίνη, η πανθενόλη, το υαλουρονικό οξύ, (τα οποία έλκουν το νερό από την ατμόσφαιρα προς τις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας) και φιλμογενή, όπως το έλαιο καρυδας, το βούτυρο καριτέ, η λανονίλη, τα οποία σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνειά της και «κλειδώνουν» στο εσωτερικό της την πολύτιμη υγρασία.

Αν και το άρωμα είναι ένας από τους λόγους που μας κάνει να λατρέψουμε ένα lip balm, αν έχετε τάση ευαισθησίας προτιμήστε fragrance-free συνθέσεις καθώς οι αρωματικές ουσίες μπορεί να είναι ερεθιστικές.

Πόσο συχνά να ανανεώνετε το lip balm σας;

Όσο συχνά χρειάζεστε, απαντούν οι ειδικοί, αρκεί να αισθάνεστε πως πράγματι ανακουφίζει τα χείλη σας.

Αν όμως χρειάζεται να το ανανεώνετε συχνά γιατί δεν νιώθετε πως «δεν κάνει δουλειά» ή έχετε αίσθηση τσιμπήματος κατά την εφαρμογή του, τότε καλό θα είναι να δοκιμάσετε ένα άλλο προϊόν για την φροντίδα των σκασμένων χειλιών σας.

Extra beauty tips

Προσπαθήστε να αποφύγετε να γλείφετε συνεχώς τα χείλη σας, καθώς το σάλιο τα στεγνώνει ακόμα περισσότερο.

Περιποιηθείτε τα με μια μάσκα χειλιών πριν τον βραδινό ύπνο ή δοκιμάστε το lip slugging: εφαρμόστε δηλαδή τον αγαπημένο σας ορό υαλουρονικού οξέος στα χείλη σας και «κλειδώστε» την υγρασία μια πλούσια στρώση βαζελίνης.