Υλικά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
- Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει .
- Το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα.
- Σε λαδόκολλα, απλώνουμε ζάχαρη άχνη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) και κόβουμε σε κομμάτια.