Αν το ραντεβού σας στο κομμωτήριο για να φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών σας καθυστερεί, υπάρχει κι άλλο… μονοπάτι: ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνετε τα μαλλιά σας μπορεί να σας καλύψει μέχρι την πολυπόθητη συνάντησή σας με τον hair colorist σας.

Βρήκαμε, λοιπόν, 5 εύκολα χτενίσματα-μπαλαντέρ που θα σας βοηθήσουν να κρύψετε με απόλυτη επιτυχία ό,τι δε θέλετε να φαίνεται.

Διαβάστε επίσης: Concealer: Πώς δεν θα μπαίνει στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια;

Μπούκλες με όγκο

Η δημιουργία όγκου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποσπάσετε την προσοχή από τις ρίζες των μαλλιών σας. Εάν έχετε φυσικά κυματιστά ή σγουρά μαλλιά, δώστε διαφορετικές κατευθύνσεις στις μπούκλες σας με τη βοήθεια ενός εργαλείου styling -αυτό το τρικ θα δώσει υφή και όγκο στα μαλλιά σας. Εάν, από την άλλη, έχετε λεπτή και ίσια τρίχα, προτιμήστε τα ρόλεϊ για να κάνετε μπούκλες, μετά κρεπάρετε τις ρίζες ελάχιστα και ολοκληρώστε το χτένισμα «κατεβάζοντας» τα όλα προς τα κάτω με μια βούρτσα.

Ατημέλητος κότσος

Αρχικά, πάρτε ένα ξηρό σαμπουάν και ψεκάστε το στη ρίζα, για να δώσετε όγκο στα μαλλιά, αλλά και να τα φρεσκάρετε. Πηγαίνετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω, πιάστε τα σαν να πάτε να κάνετε μια αλογοουρά, στριφογυρίστε τα μερικές φορές και σηκώστε τα προς τα πάνω δημιουργώντας το messy bun σας και στερεώνοντάς το με ένα hair clip. Μην κάνετε τέλειο τον κότσο, αλλά όσο πιο ατημέλητο μπορείτε, καθώς το sleek bun θα τονίσει τη ρίζα σας.

Μισά πάνω, μισά κάτω

Συνήθως η χωρίστρα είναι το σημείο όπου η ρίζα είναι πιο εμφανής. Επομένως, αντί να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω και η χωρίστρα σας να είναι σε κοινή θέα, δοκιμάστε το κλασικό «half up- half down» χτένισμα -δηλαδή πιάστε προς τα πίσω το επάνω μισό τους έτσι ώστε να μην υπάρχει ορατό σημείο της ρίζας. Στερεώστε τα με τσιμπιδάκια ή πιάστε τα με ένα λαστιχάκι στο χρώμα των μαλλιών σας. Τα υπόλοιπα μαλλιά αφήστε τα κάτω ανέμελα.

Ολλανδική πλεξίδα

Οι πλεξίδες είναι ιδανικές για εκείνες τις μέρες που θέλετε η ρίζα σας να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι κομμωτές προτείνουν τις ολλανδικές πλεξούδες παρόμοιες με τις γαλλικές, με τη μόνη διαφορά ότι πλέκετε τις τούφες από κάτω και όχι από πάνω όπως κάνετε με τις french braids. Αυτό δημιουργεί μια πιο χοντρή πλεξίδα και απομακρύνει την προσοχή από τη ρίζα.

Η ολλανδική πλεξίδα είναι από μόνη της τόσο εντυπωσιακή που όλοι θα σας ρωτάνε πώς τη δημιουργήσατε, χωρίς να δίνουν σημασία στα υπόλοιπα μαλλιά σας. Εάν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο ωραίο το χτένισμά σας, αντί να μείνετε στο κλασικό λαστιχάκι, προσθέστε από πάνω μια κορδέλα σχηματίζοντας έναν φιόγκο, το πιο hot hair trend αυτήν τη στιγμή.

Ναι στα αξεσουάρ μαλλιών

Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε αξεσουάρ, τα οποία πάντα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Μπορείτε, κυριολεκτικά, να κρύψετε τελείως τη ρίζα φορώντας μια στέκα, μια κορδέλα ή ακόμη κι ένα μαντήλι στα μαλλιά σας δίνοντας συγχρόνως ένα στιλάτο twist στην εμφάνισή σας.