Οι σχέσεις μητέρας-κόρης είναι οι ισχυρότεροι από όλους τους δεσμούς γονέα-παιδιού όσον αφορά τους κοινούς τρόπους με τους οποίους οι εγκέφαλοί τους επεξεργάζονται τα συναισθήματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neuroscience.

Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι ο δεσμός μεταξύ μαμάς και κόρης παραμένει ισχυρότερος από κάθε άλλο είδος διαγενεακής σχέσης σε όλες τις αλλαγές της ζωής.

Διαβάστε επίσης: 10 αποδεδειγμένοι τρόποι που βοηθούν το μωρό σας να νιώσει την αγάπη σας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μητέρες και οι κόρες επηρεάζουν η μία την άλλη με διαφορετικούς τρόπους από ό,τι άλλες σχέσεις.

Αυτός ο μοναδικός δεσμός είναι θέμα της καρδιάς όσο και του εγκεφάλου.

Πώς θα τον ενισχύσουμε

Μερικές φορές λόγω φορτωμένου προγράμματος και αυξημένων υποχρεώσεων, μπορεί να  ξεχνάμε να θυμίσουμε στις κόρες μας πόσο σημαντικές είναι για μας – πιο σημαντικές από την καριέρα μας, πιο σημαντικές από τις δουλειές στο σπίτι και κυρίως πιο σημαντικές από τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας!

Δώστε στην κόρη σας το «δώρο» της… προτεραιότητας σας

Το να μοιράζεστε κοινές δραστηριότητες με την κόρη σας είναι πολύ σημαντικό, καθώς σας κρατά ενωμένες, δημιουργεί γλυκές και όμορφες αναμνήσεις, διώχνει το άγχος και σας βοηθά να μάθετε καλύτερα η μία την άλλη.

  • Καθιερώστε μια βραδιά για παιχνίδια. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 14.000 οικογένειες από τον καθηγητή Aνθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα και συγγραφέα του βιβλίου «Fantastic families» Νick Stinnett, οι πιο ευτυχισμένες οικογένειες είναι εκείνες που περνούν αρκετό χρόνο μαζί παίζοντας επιτραπέζια αλλά και κάθε είδους παιχνίδια.
  • Ξεκινήστε μαζί μια σειρά ή κάντε μαραθώνιο των αγαπημένων σας ταινιών. Γίνετε λίγο πιο δημιουργικές και φέρτε το σινεμά στο σαλόνι σας.
  • Κάντε makeover η μία στην άλλη και διοργανώστε μια επίδειξη μόδας με κοινό την υπόλοιπη οικογένεια.
  • Κάντε μαζί γιόγκα και εξασκηθείτε στη βαθιά αναπνοή.
  • Φτιάξτε και ανταλλάξτε βραχιολάκια.
  • Κάντε σχοινάκι ή χούλα χουπ.
  • Πηγαίνετε μια βόλτα με το ποδήλατο. Οι βόλτες με το ποδήλατο είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξερευνήσετε νέα μέρη και να απολαύσετε μαζί την ύπαιθρο.
  • Μαγειρέψτε μαζί το αγαπημένο φαγητό της κόρης σας ή μια νέα συνταγή που θα θέλατε να δοκιμάσετε.