Δεν είναι μόνο το honeymoon… Πριν ξεκινήσουν καθήκοντα όπως η αλλαγή της πάνας και τα ξενύχτια για τη φροντίδα του μωρού, ένα ταξίδι πιθανότατα να είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να εξαλείψετε οποιαδήποτε νευρικότητα αλλά και επειδή σίγουρα μετά τη γέννηση του μωρού σας θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι να περάσετε ποιοτικό χρόνο αποκλειστικά και μόνο με τον σύντροφό σας, απολαμβάνοντας μια απόδραση.

Το «babymoon» είναι μια δημοφιλής τάση που προτρέπει τα ζευγάρια να ταξιδέψουν πριν η οικογένεια μεγαλώσει. Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη για να το οργανώσετε. Μπορείτε να κάνετε μια διακοπή πριν από κάθε εγκυμοσύνη και βέβαια, κάθε γυναίκα μπορεί να πάει και μόνη ή με φίλες της εάν αυτό αισθάνεται πως έχει ανάγκη.

Οι διακοπές που θα πάτε, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Κι αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να ταξιδέψετε ούτε μέχρι έναν κοντινό προορισμό, παραμείνετε στο σπίτι. Μπορείτε ακόμα κι εκεί να περάσετε χαλαρωτικό και αναζωογονητικό χρόνο με τον σύντροφό σας και με τον εαυτό σας κάνοντας κάτι διαφορετικό, γεγονός που αποτελεί τελικά και την ουσία του «babymoon».

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Η ιδανική άσκηση που πρέπει να ξεκινήσετε αυτό το καλοκαίρι

Τι να προσέξετε

Για πολλές γυναίκες, το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι συνήθως μια πιο ήπια περίοδος, επομένως ίσως θα ήταν προτιμότερο να το προγραμματίσετε για τότε, αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από το πότε εσείς νιώθετε καλύτερα.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα, μιλήστε απαραίτητα πρώτα με το γιατρό σας για να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να παραμείνετε υγιείς. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσαρμόσετε τα σχέδιά σας σύμφωνα με τις συστάσεις του.

Μπορεί να μην υπάρχει ένας σωστός ή ένας λάθος τρόπος να «αδειάσετε» πριν τον ερχομό του μωρού σας, ωστόσο θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να παίρνετε ασφαλείς αποφάσεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνετε λογικές κινήσεις σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας καθώς το μωρό σας έρχεται και σας περιμένουν έξτρα έξοδα. Δεν θέλετε ό,τι οργανώσετε να σας προκαλέσει τελικά επιπλέον άγχος…

Ένα διάλειμμα χωρίς περισπασμούς

Αν αποδράσετε με τον σύντροφό σας, εστιάστε ο ένας στον άλλον και μείνετε μακριά από περισπασμούς, όπως το κινητό. Αν φύγετε μόνη, φροντίστε τον εαυτό σας και ικανοποιήστε τις δικές σας ανάγκες.

Εάν σχεδιάζετε να μην απομακρυνθείτε από το σπίτι, χαλαρώστε απολαμβάνοντας ένα καλό βιβλίο, μια περιποίηση ομορφιάς, μια νέα σειρά, το μαγείρεμα, ένα ρομαντικό γεύμα στο μπαλκόνι με το ταίρι σας.

Ό,τι και να κάνετε τελικά, φροντίστε να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε και παραμείνετε στην απόλαυση του «τώρα» που άλλωστε είναι και το μόνο που έχουμε στα χέρια μας…