Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό ψαχνό από αρνίσιο μπουτάκι, σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού
  • 750 γρ. κρεμμύδια
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml (ένα ποτηράκι) λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Περνάμε το 1 κρεμμύδι στον τρίφτη και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε φέτες. Μόλις μαραθούν κι αυτά, ρίχνουμε το κρέας και το καβουρντίζουμε απ’ όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, αλατοπίπερο και μισό ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κρέας και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
  5. Το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι που θα περιχύσουμε με τη σάλτσα.

Tips

  • Λίγο μέτριο μπούκοβο θα κάνει πιο πικάντικο το αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε να το μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, να το πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί και να το γκρατινάρετε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου σας.