Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, μαζί με τα μανιτάρια.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tips

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον σοταρισμένο.
  • Αυτή η πίτα μπορεί να συνοδεύσει κρέατα ή κοτόπουλο.