συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Τηγανητές ντομάτες με τυρί

14/09/2018
Τηγανητές ντομάτες με τυρί

Υλικά για 4 άτομα

4 ντομάτες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση και έπειτα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες βουτώντας τις για μισό με ένα λεπτό (ανάλογα με το πόσο ψιλόφλουδες ή χοντρόφλουδες είναι) σε νερό που βράζει.

Ξεφλουδίστε τις και αφήστε τις με την κομμένη πλευρά πάνω σε μία σχάρα να στραγγίσουν. Κόψτε τις σε χοντρούτσικες φέτες του μισού εκατοστού περίπου.

Ρίξτε το καλαμποκάλευρο σ’ενα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι. Πανάρετε τις ντομάτες στο καλαμποκάλευρο.

Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο (πρέπει να είναι περίπου σε ύψος ενός εκατοστού) και τηγανίστε τις ντομάτες 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βάλτε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι.

Απλώστε τις σε μια πιατέλα και πασπαλίστε κάθε ντομάτα με μία κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σχετικά Άρθρα

Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και σκόρδο
Υλικά4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε 4 κομμάτια1 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένηΑλάτι και πιπέρι60 γρ. παρμεζάναΜυρωδικά της αρε...
Στραπατσάδα
Υλικά για 4 άτομα 4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, με τους χυμούς τους 1 ξυλάκι κανέλας 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκο...
Ντάκος με ρόκα και μοσχαράκι
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. μοσχαράκι, σε λωρίδες (όπως όταν φτιάχνουμε κινέζικο) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ...
Πίτα χωρίς φύλλο με ντομάτες και κατσικίσιο τυρί
Υλικά για 6 άτομα 4 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες150 γρ. κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ), κομμένο σε ροδέλες3 αβγά1 γιαούρτι στραγγιστό1 κ.γ. ρ...