Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. φακές χοντρές
- 4 μπριζόλες καπνιστές, κομμένες σε μπουκιές
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε κόκκους
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
- Χτυπάμε καλά στο multi όλα τα υλικά της σος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φακές, το κρέας, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ελιές και τα ντοματίνια και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά όλα τα υλικά με τη σος.
Tips
- Αντί για καπνιστή μπριζόλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουκάνικο, προσούτο, απάκι ή σαλάμι.
- Εναλλακτικά, αντί για το τηγάνι, περνάμε τις μπριζόλες για λίγα λεπτά από το γκριλ.
- Αν μας ενοχλεί η μυρωδιά του φρέσκου κρεμμυδιού, το αντικαθιστούμε με σχοινόπρασο, που δίνει ένα ελαφρύ άρωμα κρεμμυδιού χωρίς να μυρίζει καθόλου.